Kako stvoriti potvrde o prodaji na mom Macu

Ako Mac upotrebljavate za svoju malu tvrtku, tada imate nekoliko praktičnih alata koji vam mogu pomoći u stvaranju računa ili računa, generiranju izvještaja o troškovima i obavljanju brojnih drugih bitnih zadataka. Korištenjem softvera iWork koji je dostupan na većini Mac računala, izrada osnovne potvrde traje samo nekoliko minuta. Račun možete spremiti i kao predložak za upotrebu s kasnijim potvrdama.

Otvorite softver "Pages" s Docka. Ako se Pages ne nalazi na vašoj Dock, dođite do Finder-a u gornjem desnom kutu zaslona i u okvir za pretraživanje upišite "Pages", a zatim u rezultatima pretraživanja kliknite "Pages" da biste otvorili program.

Kliknite "Obrasci" u "Obrada teksta" na lijevom izborniku Birača predložaka stranica. Pomaknite se kroz dostupne fakture i kliknite onu koju želite koristiti. Kliknite "Odaberi" da biste otvorili predložak za tu fakturu. Najosnovniji odabir je "Račun".

Na obrascu kliknite riječi "Račun" tako da se oko njega pojavi okvir. Kliknite riječ "Račun", zatim je izbrišite i upišite riječ "Potvrda".

Na vrhu obrasca unesite naziv tvrtke, primatelja računa, datum i ostale relevantne podatke o vama i primitku. Tema nudi predložak iz kojeg možete raditi, ali možete promijeniti bilo koju informaciju navedenu u predlošku.

Kliknite lažni logotip koji se pojavljuje pri vrhu stranice. Ako imate svoj logotip, povucite ga u okvir; ako ne, izbrišite lažni logotip.

U odgovarajuće okvire na obrascu unesite opis, količinu i cijenu proizvoda koje ste prodali. Obavezno izbrišite bilo koju informaciju koja vam nije potrebna, a priložena je predlošku.

Kliknite okvir koji glasi "Ukupno" pri dnu obrasca s opisom, količinom i cijenom prodanih predmeta. Kliknite gumb "Povratak"; drugi redak pojavit će se ispod retka "Ukupno". Tamo upišite "Primljeni iznos" kako biste naznačili da je osoba već platila račun.

Kliknite "Datoteka", a zatim "Ispis" ili "Spremi kao" da biste ispisali ili spremili račun.

Savjeti

Ako ćete izdavati puno računa, pretvorite prvu potvrdu u obrazac. Slijedite gornje upute, ali izostavite detalje opisa, cijene i količine za pojedinačnu prodaju. Kliknite "Datoteka" na vrhu zaslona, ​​a zatim odaberite "Spremi kao predložak".