Kako mogu programirati svoj univerzalni daljinski upravljač na osnovnu kabelsku TV?

Ako ste kupili univerzalni daljinski upravljač za upravljanje televizorom pomoću osnovnog kabela, prvo ćete ga morati programirati tako da bude sinkroniziran za upravljanje vašom markom i modelom televizora i kabelske kutije. Budući da različite marke i modeli univerzalnih daljinskih upravljača imaju različite korake za njihovo programiranje, važno je da pogledate priručnik koji ste dobili s proizvodom. Ako više nemate priručnik, detalje možete potražiti i na web mjestu proizvođača. Međutim, postoji nekoliko osnovnih koraka koji rade za mnoge marke i mogu vam poslužiti kao smjernica tijekom programiranja daljinskog upravljača.

Metoda izravnog unosa koda

Korak 1

U korisničkom priručniku ili web mjestu proizvođača pronađite kôd uređaja koji odgovara vašem modelu i modelu vašeg TV-a i kabelske kutije.

Korak 2

Uključite televizor i kabelsku kutiju. Većina univerzalnih daljinskih upravljača omogućuje vam upravljanje više uređaja, no morate ih programirati jedan po jedan.

3. korak

Pritisnite gumb uređaja na daljinskom upravljaču koji odgovara uređaju koji programirate. Stoga pritisnite onu s oznakom "TV" dok programirate TV. Isto tako, kad programirate kabelsku kutiju, pritisnite gumb "satelit / kabel".

4. korak

Pritisnite i držite tipku "setup" nekoliko sekundi. Mnogi daljinski upravljači imat će LED svjetlo koje trepće kad dovoljno dugo držite tipku. Ako ne vidite gumb za postavljanje, potražite gumb s oznakom "set" ili "program".

Unesite kod koji ste pronašli iz korisničkog priručnika ili web mjesta proizvođača. Ako postoji LED indikatorska lampica, trebala bi ponovno zatreptati. Pritisnite tipke za napajanje ili promjenu kanala da biste provjerili je li to uspjelo.

Način automatskog pretraživanja koda

Korak 1

Uključite TV i kabelsku kutiju. Svaki program morate programirati jedan po jedan.

Korak 2

Pritisnite i držite tipku "postavljanje" nekoliko sekundi ili dok ne ugledate LED lampicu indikatora kako trepće. Ako ne vidite gumb za postavljanje, potražite gumb s oznakom "set" ili "program" ili slično.

Nekoliko puta pritisnite gumb za odabir dok se uređaj ne isključi. Različite marke koriste različite gumbe kao gumb za odabir. Na primjer, neki mogu zahtijevati da više puta pritisnete tipku za glasnoću, dok drugi mogu zahtijevati da pritisnete tipku kanala. Pojedinosti potražite u korisničkom priručniku ili na web mjestu proizvođača.