Kako postaviti novi Samsung Galaxy telefon

Samsung telefoni jedan su od najpopularnijih Android telefona na tržištu zbog svojih impresivnih specifikacija, modernog dizajna i vrijednosti marke. U ovom ćemo vam članku pokazati kako Postavljanje novog Samsung telefona.

Samsung telefoni Galaxy

Iako su Samsung Galaxy telefoni dostupni u raznim modelima, svi Samsung telefoni općenito imaju slično korisničko sučelje, a postupak postavljanja bilo kojeg Samsung telefona više je ili manje sličan na općoj razini.

Da biste najbolje iskoristili svoj novi telefon Samsung Galaxy, vrlo je važno da telefon postavite odmah prvo vrijeme. Dakle, ovaj vodič o tome kako postaviti svoj novi Samsung Galaxy Phone.

Postavljanje novog Samsung Galaxy telefona

Slijedite dolje navedene korake za postavljanje novog Samsung Galaxy telefona.

Napomena: Možete naići na neke različite zaslone i postavke se mogu malo razlikovati, ovisno o davatelju bežične usluge i verziji Androida instaliranom na vašem uređaju.

1. Otvorite stražnji poklopac i stavite bateriju i sim karticu

Prvo što trebate učiniti nakon što isključite svoj novi Samsung Galaxy Phone je da otvorite stražnji poklopac telefona i stavite bateriju i Sim karticu u njihove odgovarajuće utore.

Ako vaš Samsung telefon podržava proširivu pohranu, umetnite Micro-SD memorijsku karticu u njegov utor. Utor za Micro-SD karticu nalazi se neposredno iznad utora za SIM karticu.

Napomena: Obavezno umetnite SIM karticu u odgovarajući utor s zlatnim kontaktima kartice okrenutim prema uređaju, a kut kartice na kojem je pravilno postavljen

2. Uključite telefon

Nakon što bateriju i Sim karticu dovršite u stražnju stranu telefona, uključite telefon držeći tipku za uključivanje / isključivanje dok telefon ne počne vibrirati ili na zaslonu se ne pojavi logotip tvrtke Samsung.

3. Odaberite Jezik

Nakon što se telefon potpuno uključi, bit ćete upitani za odabir jezika. Nakon odabira jezika dodirnite gumb Start ili strelica.

U slučaju da želite postaviti postavke poput TalkBacka, glasovni pristup (omogućava vam da upravljate telefonom glasom) ili povećate tekst, a zatim dodirnite Pristupačnost.

4. Odaberite i prijavite se na Wi-Fi mrežu

Na sljedećem zaslonu odaberite WiFi mrežu i prijavite se u mrežu unošenjem svoje lozinke za WiFi mrežu.

5. Pristanite na Uvjete i odredbe

Nakon prijave u vašu Wi-Fi mrežu, prikazat će vam se 'Ugovor o licenci krajnjeg korisnika', što je ugovor između vlasnika softvera i korisnika (vas).

Pristanite na Uvjete i odredbe dodirom na Next u donjem desnom kutu zaslona, ​​a zatim na Acree iz sljedećeg skočnog prozora.

6. Koristite Dodirnite i Idi da biste prenijeli podatke sa starog telefona

U slučaju da se nadograđujete na novi Samsung telefon, možete jednostavno prenijeti podatke sa svog starog Samsung telefona na svoj novi Samsung Galaxy Phone pomoću značajke "Tap & Go".

Tap & Go dostupan je za Android 5.0 i novije uređaje trenutno. Ovaj članak možete pročitati da biste saznali više: Kako koristiti Tap & Go na Androidu.

U slučaju da vaš stari Android uređaj ne podržava dodirivanje i dodir, jednostavno dodirnite Preskoči iz donjeg desnog kuta zaslona da biste prešli na sljedeći korak.

Napomena: I dalje možete prenijeti podatke sa svog Starog telefona na Novi telefon pomoću sigurnosne kopije telefona (pogledajte korak 11 u nastavku).

7. Prijavite se na svoj Google račun

Nakon toga od vas će se zatražiti da se prijavite na svoj Google račun, učinite to unosom Google adrese e-pošte i zaporke.

U slučaju da nemate Google račun, jednostavno dodirnite vezu Kreiraj novi račun. U slučaju da se ne želite prijaviti na Google račun, ovaj korak možete preskočiti dodirom na Preskoči iz donjeg desnog kuta.

Napomena: Bez Google računa nećete moći preuzeti aplikacije iz Google Play Store ili koristiti druge Googleove usluge poput Google Maps i Google Hangouts.

8. Prihvatite Uvjete i odredbe

Na sljedećem zaslonu od vas će se zatražiti da prihvatite Uvjete i odredbe, u donjem desnom kutu dodirnite Prihvati.

9. Odaberite Način plaćanja

Ako ste novi za Android ili nikad niste postavili način plaćanja, od vas će se tražiti da odaberete način plaćanja sada.

Odaberite Dodaj kreditnu karticu ili debitnu karticu i dodirnite Dalje za nastavak ili ako ne želite postaviti način plaćanja, odaberite 'Podsjeti me kasnije' i dodirnite Dalje za nastavak.

Napomena: Nećete moći kupiti plaćene aplikacije bez postavljanja načina plaćanja.

10. Postavite datum i vrijeme

Nakon toga od vas će se tražiti da odaberete vremensku zonu, a to će automatski postaviti datum ili vrijeme na vašem Samsung Galaxy telefonu. Također možete odlučiti ručno unijeti datum i vrijeme na telefonu.

11. Nabavite zaslon aplikacija i podataka

U slučaju da imate druge uređaje koji koriste isti Google račun, vidjet ćete zaslon "Dohvati aplikacije i podatke". Ovaj zaslon omogućuje vam da obnovite svoj novi Android telefon pomoću sigurnosne kopije drugog uređaja.

Ovo je zaista korisno u slučaju da na novom telefonu želite imati iste podatke i postavke kao i na vašem postojećem Android telefonu.

Ovaj će vam zaslon u osnovi omogućiti da odaberete sigurnosnu kopiju koju želite vratiti i aplikacije koje želite prenijeti na svoj novi telefon, prema zadanom će se provjeriti sve aplikacije.

12. Prihvaćate Uvjete i ugovore Google usluga

Na sljedećem zaslonu od vas će se zatražiti da prihvatite uvjete usluge Google i prikazati sljedeće opcije:

  • Izradite sigurnosnu kopiju podataka, aplikacija i sl. Telefona na Google računu: Ako poništite ovo, Google neće spriječiti sigurnosnu kopiju telefona na vašem Google računu.
  • Upotreba Googleovih lokacijskih usluga: Ova opcija postavlja pitanje želite li dopustiti drugim aplikacijama pristup vašoj lokaciji i želite li Googleu poslati anonimne podatke o lokaciji.
  • Pomoć u poboljšanju lokacijskih usluga: ova opcija postavlja želite li da aplikacije i usluge skeniraju za Wi-Fi mreže.
  • Pomoć u poboljšanju Android iskustva: Ova se opcija pita želite li Googleu poslati dijagnostičke i podatke o upotrebi kako bi poboljšao Android Experience

Nakon što provjerite ili isključite ove opcije, dodirnite Dalje i nastavite na sljedeći korak.

13. Prijavite se na svoj Samsung račun ili stvorite novi

Sada će se zatražiti da se prijavite na svoj Samsung račun ili stvorite novi račun pomoću svog Google ID-a.

U slučaju da nemate Samsung račun, ali želite ga odmah napraviti, dodirnite Create Account i slijedite upute za kreiranje Samsung računa.

Ako ne želite stvoriti Samsungov račun, jednostavno dodirnite Preskoči da biste prešli na sljedeći korak. Možete koristiti telefon bez Samsungovog računa, ali nećete moći upotrijebiti Samsungov Locate vaš izgubljeni uređaj i druge Samsungove aplikacije.

14. Pristanite na Uvjete i odredbe tvrtke Samsung

Jednom kad ste unijeli svoje podatke za prijavu, morat ćete još jednom prihvatiti uvjete.

  • Uvjeti i odredbe i posebni uvjeti: ovu opciju treba provjeriti ako želite prijeći na sljedeći korak.
  • Samsung pravila o privatnosti: Ovu opciju također treba provjeriti želite li prijeći na sljedeći korak.
  • Pravila kombiniranja podataka: ovo nije obavezno, ali možete i zanijekati i dalje prijeći na sljedeći korak

15. Odabrani telefoni: postavite naredbu buđenja

Ovisno o vašem telefonu, od vas će se možda tražiti da postavite više značajki koje uključuju:

Naredba buđenja: Ova značajka omogućuje vam da upravljate telefonom svojim glasom i omogućuje vam obavljanje poslova poput pozivanja i otvaranje aplikacija pomoću glasovnih naredbi.

16. Neobavezno: Postavljanje jednostavan način rada

Ovaj posljednji korak je neobavezan gdje se korisnicima pruža prilika za jednostavno postavljanje. Jednostavan način rada je da povećavaju tekst i ikone aplikacija i pojednostavljuju dizajn početnog zaslona.

Ovim se završava postupak postavljanja vašeg Samsung telefona. Nadamo se da ste uživali u ovom članku i da ste se sjajno proveli s novim Samsung telefonom.