Kako odgovarati na telefonske pozive tekstualnom porukom na iPhoneu

Kad god ste zauzeti, na iPhone uređaju možete koristiti značajku "Odgovori tekstom" za odgovaranje na telefonske pozive unaprijed pripremljenom tekstualnom porukom, umjesto da dopustite da se pozivi preusmjere na vašu govornu poštu.

Odgovorite značajkom tekstualne poruke na iPhoneu

Kao što je gore spomenuto, značajka "Odgovori tekstom" na vašem iPhoneu pruža vam mogućnost odgovaranja na telefonske pozive na vašem iPhoneu unaprijed napisanim tekstualnim porukama.

Ovo može biti korisno dok ste previše zauzeti za telefonski poziv, prisustvovanje sastanku ili zaglavili na skučenom mjestu koje je toliko bučno da je prisustvovanje telefonskim pozivima gotovo nemoguće.

Odgovorite na telefonske pozive tekstualnom porukom na iPhoneu

Slijedite korake u nastavku da biste odgovorili na telefonske pozive tekstualnom porukom na vašem iPhoneu.

1. Dok vaš iPhone zvoni, dodirnite opciju Poruka koja se nalazi iznad gumba Slide to Answer. Dobit ćete opciju Slide to answer (Slide to answer) u slučaju da je vaš iPhone zaključan.

1.1. U slučaju da vaš iPhone nije zaključan, na ekranu će se vidjeti opcije Prihvati / odbij pozive. Da biste odgovorili na poziv tekstualnom porukom, dodirnut ćete opciju Poruka koja se nalazi iznad gumba Prihvati.

2. Kada dodirnete Poruku, vidjet ćete zaslon s odgovorima s 3 spremna za upotrebu odgovora i prilagođenom opcijom.

3. Kucnite na bilo koji od spremnih za upotrebu odgovora poput Mogu li vas nazvati kasnije? Vaš će iPhone odmah poslati ovu tekstualnu poruku pozivatelju.

Ako dodirnete Custom mogućnost, vidjet ćete prozor za tekstualni razgovor. Upišite odgovor koji smatrate prikladnim za ovaj poziv i dodirnite Pošalji.

Napomena: odgovaranje tekstualnom porukom funkcionira samo ako vas pozivatelj zove s mobilnog telefona. U slučaju fiksne mreže, poruka će se i dalje slati, ali na kraju neće uspjeti.

Postavljanje podsjetnika za poziv na iPhoneu

Još jedna zanimljiva opcija koja je dostupna na vašem iPhoneu za upravljanje pozivima je značajka "Podsjeti me" koja vam omogućuje stvaranje podsjetnika za povratne pozive koji se temelje na vremenu i lokaciji.

1. Kad primite poziv na vaš iPhone, dodirnite opciju Podsjeti me koja se nalazi iznad gumba klizača za odgovaranje.

2. Nakon što dodirnete Podsjeti me, vidjet ćete zaslon Podsjeti me kasnije, koji vam omogućuje da odaberete jednokratne podsjetnike i 3 podsjetnike na temelju lokacije.

3. Dodirnite za 1 sat ili dodirnite bilo koje od sljedećih podsjetnika na lokaciji koje vam pružaju zanimljivije mogućnosti.

Kada odlazim: ovo je idealno u slučaju da primite poziv dok prisustvujete sastanku. Podsjetnik za povratni poziv toj osobi pokrenut će se čim napustite trenutačnu lokaciju.

Kada dođem kući: Idealno za bavljenje pozivima bliskih prijatelja napornog dana. Čim dođete kući, podsjetnik ćete dobiti sve vrijeme i nazvati svog prijatelja iz udobnosti svog doma.

Kada dođem na posao: u slučaju da primite poziv dok idete na posao, možete iskoristiti ovu opciju da vas podsjeti da pozovete tu osobu čim dođete na radno mjesto.

Da bi podsjetnici na temelju lokacije radili ispravno, vaš iPhone mora znati Vi, vašu kućnu i poslovnu adresu.

Ovo možete postaviti u Postavke> Pošta, kontakti i kalendari> Moje informacije. Kad ispravno postavite, vidjet ćete me prikazanog pokraj imena vašeg kontakta.