Mogu li spojiti terminal za kreditne kartice na svoj mobitel?

Terminali za kreditne kartice pružaju mogućnost plaćanja kreditnim karticama. Da biste koristili terminal za kreditne kartice, prvo morate imati Trgovački račun koji vas identificira kao ovlaštenog punjača i pruža način naplate naknade za korištenje kreditne kartice. Neki pružatelji usluga naplaćuju fiksnu naknadu, dok drugi naplaćuju postotak prodaje. Terminal možete povezati s mobilnim telefonom putem Bluetootha, hardverskih dodataka ili pomoću virtualnog terminala.

Trgovački račun

Prihvaćanje plaćanja kreditnom karticom zahtijeva da imate trgovački račun. To pruža način praćenja troškova koje zarađujete i naknada koje vam je davatelj usluga naplatio za svaku transakciju kreditnom karticom. Procesori kreditnih kartica posrednici su koji povezuju vašu transakciju s računima kod određenih izdavatelja kreditnih kartica. Razgovarajte s određenim procesorom kreditne kartice, ako ga već imate, za rješenja specifična za vašu situaciju.

Bluetooth

Tradicionalni terminali za kreditne kartice kakvi biste vidjeli u maloprodaji mogu se naći i u bežičnom formatu koji se povezuje s mobilnim telefonom putem bežične veze Bluetooth. Ovo je dobro rješenje ako trebate imati telefon i terminal odvojeni do 30 stopa. Terminal će i dalje koristiti podatkovnu vezu koju pruža telefon za obradu transakcija, ali sve što je potrebno je telefon s Bluetoothom i mogućnostima mobilnih podataka. Za ostala mobilna rješenja potreban je pametni telefon s operativnim sustavom Apple iOS ili Google Android.

iPhone

Postoji nekoliko aplikacija i uređaja koji omogućuju iPhoneu da postane terminal za kreditne kartice (pogledajte "Resursi"). Ako je osiguran hardver, priključit će se na telefon, a za povezivanje s hardverom morat će se preuzeti posebna aplikacija. Hardver omogućuje brisanje kreditne kartice, ali postoje iPhone aplikacije koje ne trebaju povlačenje. Na svoj iPhone možete preuzeti aplikaciju terminala za kreditnu karticu koja će vam omogućiti ručni unos podataka o kartici i prihvaćanje terećenja.

Više platformi

Od veljače 2011., Square Up jedino je rješenje terminala za kreditne kartice s više platformi. S aplikacijama za iPhone i Android sustave imate nekoliko opcija u vezi s tipom telefona koji je povezan s hardverom i softverom Square Up. Square nudi besplatni uređaj za prevlačenje koji se priključuje na vaš telefon; zatim preuzmete aplikaciju da biste svoj telefon pretvorili u mobilni terminal za kreditne kartice.