Zaustavite Google Chrome kako se pokreće u pozadini nakon zatvaranja

Preglednik Google Chrome može se nastaviti izvoditi u pozadini na Windows računalima, čak i nakon zatvaranja prozora preglednika. U nastavku ćete pronaći korake za zaustavljanje pokretanja Google Chrome u pozadini na računalu.

Google Chrome radi u pozadini nakon zatvaranja

U starijim verzijama Google Chrome je koristio davanje naznaka da je aktivan u pozadini zadržavajući trajnu Chromeovu ikonu u programskoj traci, koja se nalazi u donjem desnom kutu radne površine.

Korisnici su na taj način olakšali zaustavljanje Chromeovog pokretanja u pozadini desnim klikom na ikonu Chrome u programskoj traci i odabirom opcije Izlaz.

No, novije verzije Chromea ne nude takve naznake i morate provjeriti postavke preglednika da biste vidjeli radi li se preglednik Chrome u pozadini na vašem računalu.

Zašto se Chrome zatvara u pozadini nakon zatvaranja?

Hoće li Chrome i dalje ostati aktivan u pozadini (nakon zatvaranja prozora preglednika), ovisi o vrsti aplikacija i Chromeovih proširenja instaliranih na vašem računalu.

Neke aplikacije i proširenja imaju ugrađenu tendenciju da ostanu aktivni u pozadini kako bi ažurirali svoje podatke i isporučili obavijesti.

Takve aplikacije traže dopuštenje preglednika da se nastavi prikazivati ​​u pozadini, a Google Chrome daje to dopuštenje za većinu aplikacija i proširenja preuzetih iz Chrome trgovine.

Međutim, u potpunosti je moguće spriječiti preglednik Chrome da djeluje u pozadini i troši resurse na računalu.

Zaustavite Google Chrome prikazivanje u pozadini

Slijedite korake u nastavku kako biste spriječili da preglednik Google Chrome ne bude aktivan u pozadini na vašem računalu.

1. Otvorite preglednik Google Chrome na računalu.

2. Kliknite ikonu izbornika s 3 točkice koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona i na padajućem izborniku odaberite opciju Postavke.

3. Na zaslonu postavki pomaknite se prema dolje i kliknite na Napredno.

4. Pomaknite se dalje prema dolje do odjeljka "Sustav" i onemogućite Nastavi pokretanje pozadinskih aplikacija kada je Google Chrome zatvoren.

5. Zatvorite i ponovno pokrenite preglednik Chrome na računalu.

Nakon toga više nećete pronaći preglednik Google Chrome koji obavlja pozadinske aktivnosti na vašem računalu.

Omogućite Chrome da radi u pozadini na računalu

U bilo kojem trenutku možete omogućiti opciju da omogućite pregledniku Chrome pokretanje aplikacija u pozadini tako da otvorite Chrome postavke> Napredno

Zatim se pomaknite prema dolje do odjeljka "Sustav" i omogućite nastavak pokretanja pozadinskih aplikacija kada je Google Chrome zatvoren, pomicanjem preklopnika u položaj UKLJUČEN.