Kako dobiti streaming audio na Tumblr

Tumblr uključuje opciju za strujanje zvuka s računa za pohranu u oblaku, što vam omogućuje da zaobiđete dnevno ograničenje od 10 MB za prijenos audio datoteka. Postupak je prilično jednostavan, iako se prvo morate pretplatiti na uslugu pohrane u oblaku i prenijeti glazbu na svoj račun. Većina usluga nudi besplatnu pretplatu s različitim ograničenjima propusnosti i pohrane, ovisno o usluzi.

Odaberite uslugu pohrane u oblaku

Odaberite uslugu pohrane u oblaku koja nudi javne veze do datoteka; najbolja usluga za vas ovisi o tome koliko pjesama želite strujati i količini prometa koji vaš blog prima. Da biste otvorili račun, posjetite web mjesto kao što je SoundCloud, Dropbox ili SugarSync i pokrenite pretplatu (veze u Resursima). Besplatna pretplata na Dropbox uključuje 2 GB prostora za pohranu i do 20 GB dnevnog streaminga, dok plaćeni račun uključuje do 500 GB prostora za pohranu i 200 GB dnevnog streaminga. SugarSync nudi besplatnu pretplatu od 5 GB s 10 GB dnevnog streaminga, dok plaćene pretplate nude do 250 GB dnevnog streaminga. SoundCloud ne ograničava propusnost strujanja, ali ograničava prostor za pohranu, ovisno o vašoj pretplati. Besplatni SoundCloud račun uključuje 120 minuta audio pohrane.

Prenesite svoju glazbenu biblioteku

Nakon izrade računa, prenesite glazbu slijedeći iste korake za svaku uslugu. Kliknite gumb "Učitaj" na glavnoj stranici računa i odaberite pjesmu sa svog računala. Kada prenesete pjesmu, stranica vašeg računa prikazuje javnu vezu do datoteke. Dropbox automatski prikazuje vezu, ali morate kliknuti "Dijeli" da biste je pogledali u SugarSync ili SoundCloud.

Otvorite zasebnu karticu preglednika, posjetite Tumblr i prijavite se na svoj račun. Odaberite blog na kojem želite strujati glazbu i kliknite karticu "Audio". Odaberite "Vanjski URL" i zalijepite javnu vezu pjesme u okvir za adresu. Nakon što zalijepite vezu, u prozoru će se prikazati nekoliko opcija. U okvir za naslov unesite naslov pjesme, a zatim kliknite "Add Album Art" da biste prenijeli sliku s računala ako imate omot albuma. Staza se odmah ugradi u Tumblr-ov ugrađeni audio player na vašem blogu kada kliknete "Objavi".

Ugradite streaming popis za reprodukciju

Mnoge web stranice za streaming glazbe nude vezu za dijeljenje popisa pjesama na vašem blogu. Posjetite web mjesto poput Spotify, Pandora ili Grooveshark da biste otvorili račun (veze u Resursima). Ugradite widget Spotify na svoj blog tako da desnom tipkom miša kliknete bilo koju pjesmu, album ili popis pjesama na web mjestu i odaberete "Kopiraj URL Spotify". Posjetite stranicu Spotify gumba za reprodukciju, zalijepite URL u okvir za adresu i kopirajte HTML kôd koji se generira u tekstnom okviru (veza u Resursima). Ugradite popis pjesama Pandora posjetom stranice Pandora Blog Feeds, odabirom predloška bočne trake, unosom adrese e-pošte u polje e-pošte slušatelja i klikom na „Generiraj HTML“ (veza u Resursima). Ugradite popis za reprodukciju Grooveshark stvaranjem ili pregledom popisa za reprodukciju, klikom na "Dijeli", odabirom "Više" i odabirom "Ugradi". Vratite se na svoju stranicu Tumblr, odaberite svoj blog i kliknite "Uredi HTML". Zalijepite kopirani kôd bilo gdje unutar HTML tijela i kliknite "Spremi". Vaš widget za strujanje odmah se objavljuje na vašem blogu.

Nadgledajte promet svog bloga

Dodajte Google Analytics na svoj blog kako biste bili sigurni da nećete prekoračiti ograničenje propusnosti za strujanje. Posjetite web mjesto Google Analytics i stvorite novi račun (veza u Resursima). Nakon što izradite račun, prikazuje se kôd za praćenje. Kopirajte ovaj kôd i otvorite svoju Tumblr nadzornu ploču na novoj kartici preglednika. Odaberite svoj blog, kliknite "Uredi HTML" i zalijepite kôd za praćenje prije zatvaranja "”Oznaka. Pratite promet svog bloga tako da se prijavite na Google Analytics i odaberete svoj blog s glavne stranice računa. Iako ovi mjerni podaci ne pružaju određene informacije o vašoj propusnoj širini, mogu vam reći koliko je posjetitelja pregledalo vašu stranicu. Ako vaš blog dnevno primi više od 2000 pregleda stranica, pogledajte pretplatu na plaćenu pohranu u oblaku kako biste izbjegli zabranu računa zbog prekomjerne propusnosti.