Možete li istovremeno biti na Facebooku sa svog telefona i računala?

Facebook ne ograničava broj prijava koje izvršite na web mjestu društvene mreže. To znači da Facebooku možete pristupiti s računala i telefona istovremeno ili s više uređaja istovremeno. Pripazite, međutim, da Facebook ostavite prijavljenim na previše uređaja jer bi netko drugi mogao dobiti pristup vašem računu.

Prijava na više uređaja

Facebook vam omogućuje prijavu na vaš račun s računala i telefona istovremeno ili s dva računala odjednom ili s računala i tableta. Ne postoji ograničenje broja prijava koje možete imati pomoću istih vjerodajnica računa. Bilo koja aktivnost na jednom uređaju automatski se preslikava na drugi, pa ako započnete chat razgovor na telefonu, ona se duplicira na vašem računalu i bilo gdje drugdje na Facebooku.

Facebook na mobilnim uređajima

Brojni su načini pristupa Facebooku putem telefona ili drugog mobilnog uređaja. Društvena mreža nudi službene aplikacije za Android, iOS, Windows Phone i BlackBerry. Web mjestu se također može pristupiti pomoću aplikacije preglednika na mobilnom uređaju, a osim toga, aplikacija Facebook Messenger dostupna je i za odabrane platforme gdje se fokusira isključivo na aspekt razmjene poruka s Facebookom. Sve se te aplikacije i metode pristupa mogu istovremeno koristiti na istom računu. Nakon što se prijavite pomoću vjerodajnica svog računa, ti se podaci automatski pohranjuju za buduću upotrebu, osim ako se posebno ne odjavite.

Facebook na Računala

Facebooku se može pristupiti kroz većinu modernih preglednika, a većina ovih preglednika daje vam mogućnost pohrane podataka o vašem korisničkom imenu i lozinci. To znači da se ne morate prijavljivati ​​na Facebook svaki put kad posjetite stranicu. Svoj račun na Facebooku možete istovremeno otvoriti u više prozora ili kartica preglednika, kao i pristupiti mu s više računala.

Sigurnost računa

Facebook nudi nekoliko alata za zaštitu sigurnosti vašeg računa, kojima se pristupa sa stranice "Postavke računa" ispod padajućeg izbornika ikone zupčanika na Facebook alatnoj traci. Na primjer, možete aktivirati obavijesti o prijavi koje vas upozoravaju putem e-pošte ili SMS-a kada se vašem računu pristupa s računala ili uređaja koji ranije niste koristili. U međuvremenu, sustav odobravanja prijave zahtijeva poseban sigurnosni kôd (obično se isporučuje putem SMS-a), kao i vašu lozinku prilikom prijave na novo računalo ili mobilni uređaj. Odjeljak Aktivne sesije omogućuje vam da vidite kada ste se i gdje nedavno prijavili na svoj Facebook račun i ako je potrebno, odjavite se sa sesija. Uvijek se trebate odjaviti s Facebooka na računalima i uređajima kojima drugi ljudi mogu pristupiti.