Kako dodati SRT datoteku u Windows Media Player

Windows Media Player izvrstan je alat za gledanje videozapisa na radnoj površini računala. U mogućnosti je reproducirati širok spektar medijskih datoteka. Ali što je s video zapisima sa titlovima? Ako datoteka koju gledate ima ugrađene titlove, Windows Media Player će je automatski prepoznati. Međutim, ako vaš videozapis ima zasebnu datoteku titlova (koja se naziva SRT), morat ćete instalirati kodek koji omogućuje Windows Media Playeru da prepozna SRT datoteku.

Posjetite Codecs.com (pogledajte Reference) da biste preuzeli kodek "DirectVobSub" koji omogućuje Windows Media Playeru da prepozna datoteke titlova (SRT). Kliknite "Preuzmi" i bit ćete preusmjereni na stranicu koja vam omogućuje odabir operativnog sustava vašeg računala. Kliknite vezu za preuzimanje koja odgovara verziji sustava Windows koju koristite.

Spremite datoteku na radnu površinu; trebat će samo nekoliko trenutaka za preuzimanje. Kada je preuzimanje završeno, idite na ikonu instalacije koja je stvorena na vašoj radnoj površini. Nazvan je "vsfilter.2.39_nt." Dvaput kliknite da biste otvorili instalacijsku datoteku i pritisnite "Pokreni". Morat ćete odabrati mapu u koju ćete spremiti kodek. Zadržite zadano mjesto "programske datoteke", osim ako kodek ne želite pohraniti u drugu mapu. Nakon što spremite kodek, on se instalira i stupa na snagu odmah.

Pronađite video datoteku koju želite pregledati, kao i SRT datoteku koja joj odgovara. Trebali bi se nalaziti u istoj mapi. Ako nisu, premjestite ih zajedno. Da bi Windows Media Player mogao prepoznati SRT datoteku, mora biti imenovan potpuno isto kao i video datoteka. Jedino što će biti drugačije je oznaka datoteke. Na primjer, videozapis bi imao naslov "movie.avi". Datoteka podnaslova imala bi naslov "movie.srt".

Otvorite Windows Media Player i označite "Reproduciraj" na gornjoj alatnoj traci. Pomaknite se dolje do kartice "Natpisi i titlovi". Odaberite "Uključeno ako je dostupno". Kada reproducirate videozapis u programu Windows Media Player, titlovi će sada biti vidljivi.

Savjeti

Ako videozapis koji gledate ima ugrađene titlove, jednostavno slijedite korak 4 kako biste bili sigurni da su titlovi uključeni.