Kako dijeliti svoju lokaciju na Android telefonu koristeći tekstualnu poruku

U slučaju da se izgubite ili ne možete opisati svoju trenutnu lokaciju prijatelju, možete upotrijebiti značajku lokacije u aplikaciji Messages na svom Android telefonu za dijeljenje svoje lokacije. Dolje ćete pronaći korake za dijeljenje svoje lokacije pomoću tekstualne poruke na Android telefonu.

Podijelite svoju lokaciju na Android telefonu koristeći tekstualnu poruku

Kao što morate biti svjesni, svoju je lokaciju na Google kartama moguće podijeliti s bilo kime. To može biti prikladno za slučaj da se već nalazite na Google kartama i ako vam se automobil pokvari ili kad nekoga čekate u automobilu.

Još jedan prikladan način dijeljenja lokacije na Android telefonu je korištenje ugrađene značajke dijeljenja lokacije u zadanoj aplikaciji Poruke na vašem Android telefonu. To može biti prikladno za slučaj da je osoba koja želite poslati lokaciju već na vašem Popisu kontakata.

Napomena: u slučaju da ne koristite zalihani Android telefon, Googleova poruka za poruke možda neće biti postavljena kao zadana aplikacija za razmjenu poruka na vašem Android telefonu.

U takvom slučaju morat ćete odrediti Googleovu aplikaciju za poruke kao zadanu aplikaciju za razmjenu poruka prije nego što nastavite s koracima za dijeljenje svoje lokacije na Android telefonu koristeći tekstualnu poruku.

Ako aplikacija Messages nije dostupna na vašem Android telefonu, aplikaciju Messages možete preuzeti iz Google Play Store-a na bilo kojem Android telefonu.

Koraci za dijeljenje svoje lokacije na Android telefonu pomoću tekstualne poruke

1. Otvorite aplikaciju Poruke na Android telefonu.

Napomena: U slučaju da ste upravo instalirali aplikaciju Messages, provjerite je li Messages App označen kao zadana aplikacija Messaging na Android telefonu. To je zbog činjenice da Android OS dozvoljava samo jednoj aplikaciji da šalje tekstualne poruke odjednom.

2. Zatim dodirnite tipku plus (+) koja se nalazi u donjoj desnoj strani zaslona kako biste pokrenuli novu poruku.

Napomena: Također možete otvoriti postojeću Poruku i krenuti odande.

3. Na novom zaslonu poruka upišite Ime kontakta kojem želite poslati lokaciju, a zatim dodirnite ikonu Plus koja se nalazi s lijeve strane okvira Poruka (Pogledajte sliku dolje)

4. Ispod okvira za poruke pojavit će se gomila ikona, pomičite se po popisu ikona i dodirnite ikonu Location (Pogledajte sliku dolje)

5. Od vas će se zatražiti da dopusti aplikaciji Messages pristup vašem trenutnom mjestu. Dodirnite opciju Dozvoli i pričekajte da Android telefon prikaže vašu trenutnu lokaciju na mapi (ovo će potrajati nekoliko sekundi).

6. Nakon što se vaša trenutna lokacija pojavi na ekranu vašeg Android telefona, dodirnite Odaberi tu lokaciju da biste je dodali poruci (Pogledajte sliku dolje).

Napomena: Ako je lokacija netočna ili nema dovoljno detalja, prelazite prstom da biste prikazali popis lokacija u blizini.

7. Zatim dodajte svoju poruku (ako postoji), a zatim dodirnite gumb Pošalji da biste svoju lokaciju poslali svom kontaktu.

Nakon što je poruka poslana, vaš će kontakt moći vidjeti detalje o vašoj lokaciji i pomoći vam. Sve što vaš kontakt treba učiniti je samo dodirnuti vezu u poruci i ona će se automatski otvoriti na Google kartama u načinu rada za navigaciju.