Alternativa VoIP-u

Voice over IP, također poznat i kao VoIP, komunikacijski je protokol koji svojim korisnicima omogućuje upućivanje glasovnih telefonskih poziva koristeći istu infrastrukturu kao i njihova internetska veza. VoIP telefonske usluge obično nude većina pružatelja internetskih usluga kao dodatnu uslugu i nude iste funkcije kao i tradicionalni telefonski sustav. Za ljude koji ne žele koristiti VoIP putem davatelja usluga ili ako se ne nudi, postoji nekoliko dobrih alternativa.

MagicJack

MagicJack je mali uređaj povezan s USB-om koji se spaja na vaše računalo i koristi njegovu internetsku vezu za upućivanje i primanje neograničenih poziva uz fiksnu godišnju naknadu. Nakon što se uređaj poveže s računalom i računalo poveže s internetom, možete priključiti tradicionalnu telefonsku liniju u telefonsku utičnicu sa strane uređaja kako biste mogli i dalje upotrebljavati postojeći telefon.

Google Voice

Usluga Google Voice zasnovana na Internetu besplatna je za kupce i omogućava korisnicima da besplatno i besplatno primaju glasovne i video pozive na druga računala, kao i govorne pozive na mobilne i fiksne telefonske brojeve širom svijeta po niskoj cijeni. Kupci mogu registrirati jedinstveni telefonski broj i kupiti svežnjeve minuta. Usluga također podržava prosljeđivanje poziva, konferencijske pozive, govornu poštu, SMS poruke i transkripciju govorne pošte. Pristupiti mu je putem vašeg web preglednika, a dostupan je i kao aplikacija za operativne sustave Apple iOS i Google Android za mobilne telefone.

Skype

Skype je "softphone" usluga koja poput Google Voicea može pretvoriti računalo svojih korisnika u telefon. Skype se na računalu pokreće kao samostalni program i zahtijeva da računalo bude povezano s Internetom da bi moglo raditi. Korisnici Skypea mogu registrirati besplatno korisničko ime i ostvariti besplatne video i glasovne pozive s računala na računalo, kao i registrirati telefonski broj i kupiti minute kako bi mogli pozivati ​​međunarodne brojeve mobilnih i fiksnih telefona.

Vopium

Vopium je softverska tvrtka sa sjedištem u Danskoj koja pruža jeftine međunarodne pozive koristeći vlastiti softverski program koji se može instalirati na računala, Macove i mobilne uređaje. Komponenta mobilnog uređaja posebno je korisna jer omogućava ljudima da koriste svoje mobitele za međunarodne pozive po znatno nižim cijenama nego što ih nudi njihov pružatelj mobilnih usluga. Kao i Skype, softverski klijent Vopium također podržava međunarodne SMS poruke.