Kako dodati prilagođenu poruku zaslonu za prijavu na Mac računalu

Zadani zaslon za prijavu na Mac računalu možete prilagoditi bilo izmjenom pozadine prijave zaslona ili dodavanjem prilagođene poruke ili citiranjem zadanog zaslona za prijavu. Dolje ćete pronaći korake za dodavanje prilagođene poruke zaslonu za prijavu na Mac računalu.

Dodavanje prilagođene poruke zaslonu za prijavu na Mac računalu

S nadogradnjom Mac OS X 10.7 Lion Apple je uveo funkcionalnost za dodavanje prilagođene poruke zaslonu za prijavu na Mac pomoću System Preferences.

Ova funkcija omogućuje vam da dodate inspirativne citate, poeziju, dnevni podsjetnik ili poruku koja sadrži vaše kontaktne podatke, tako da svatko tko pronađe vaš Mac može vas kontaktirati, u slučaju da negdje zaboravite ili zamijenite svoj Mac.

Koraci za dodavanje poruke na zaslon za prijavu na Mac računalu

Slijedite korake u nastavku kako biste dodali prilagođenu poruku bilo koje vrste na ekran za prijavu na Mac računalu.

1. Kliknite ikonu Applea iz gornje trake izbornika na vašem Mac računalu, a zatim na padajućem izborniku kliknite opciju System Preferences… (Pogledajte sliku dolje)

2. Na zaslonu postavki sustava kliknite Sigurnost i privatnost

3. Na zaslonu System Preferences kliknite ikonu zaključavanja koja se nalazi u donjem lijevom kutu zaslona i unesite lozinku za svoj Admin račun.

4. Dalje, potvrdite mali okvir pored Prikaži poruku kada je zaslon zaključan, a zatim kliknite gumb Set Lock Message (Pogledajte sliku dolje).

5. Zatim ćete vidjeti skočni prozor koji vas traži da unesete Poruku koju želite pojaviti na zaslonu za prijavu na Mac računalu. Upišite svoju poruku i kliknite na OK da biste je spremili (pogledajte sliku dolje).

Uklanjanje ili promjena poruke s zaslona za prijavu na Mac računalu

Slijedite dolje navedene korake u slučaju da želite promijeniti poruku ekrana za prijavu ili potpuno ukloniti poruku s zaslona za prijavu na Mac računalu.

1. Kliknite ikonu Applea iz gornje trake izbornika na vašem Mac računalu, a zatim na padajućem izborniku kliknite opciju System Preferences… (Pogledajte sliku dolje).

2. Na zaslonu System Preferences (Sigurnosti i privatnost), pritisnite Security (Sigurnost i privatnost), zatim ikonu zaključavanja, a zatim unesite lozinku za svoj administracijski račun.

3. Na zaslonu Sigurnost i privatnost kliknite ikonu Zaključaj koja se nalazi u donjem lijevom kutu zaslona i unesite lozinku za svoj Admin račun.

4. Zatim uklonite potvrdni okvir pored Prikaži poruku kad je zaslon zaključan, a zatim kliknite gumb Set Lock Message (Pogledajte sliku dolje).

5. U skočnom prozoru upišite svoju novu poruku ili uklonite trenutnu poruku u slučaju da ne želite vidjeti nijednu poruku na zaslonu za prijavu i kliknite U redu da biste spremili svoje postavke (pogledajte sliku dolje).