Kako zamijeniti riječi emojijima u porukama na iPhoneu

Appleovo ažuriranje za iOS 10 dolazi sa značajkom koja se zove „Dodirnite za zamjenu“, a to vam omogućuje zamjenu stvarnih riječi u poruci Emojisom. Pogledajmo kako zamijeniti riječi u porukama s Emojisom na vašem iPhoneu ili iPadu.

Zamijenite riječi emojijima u porukama na iPhoneu

Emojis zadobiva sve veću popularnost kod korisnika pametnih telefona, posebno kod mlađih korisnika.

Međutim, prije ažuriranja za iOS 10 dodavanje emojisa unutar poruke ili čak i nakon što je poruka sama po sebi bila zadatak. Morali ste otvoriti zasebnu tipkovnicu Emoji i pomicati se kroz beskrajni popis Emojisa da biste pronašli onu koja je prikladna za prenošenje željenog značenja vaše poruke.

Nakon ažuriranja za iOS 10 potrebno je samo jedan dodirnuti da stvarne riječi u poruci zamijenite odgovarajućim Emojis.

Dodirnite za zamjenu riječi s Emojis na iPhoneu

Slijedite dolje navedene korake za zamjenu riječi s Emojis u poruci na iPhoneu ili iPadu pomoću značajke Dodirni za zamijeni u iOS-u 10.

1. Otvorite aplikaciju Messages na svom iPhoneu

2. Zatim dodirnite kontakt kojem želite poslati poruku.

3. Na sljedećem zaslonu upišite Poruku, a zatim dodirnite ikonu Emoji na tipkovnici (Pogledajte sliku dolje)

4. Pričekajte da se riječi u vašoj poruci okreću narančastom (pogledajte sliku dolje).

5. Zatim dodirnite narančaste riječi jedna po jedna da biste ih zamijenili s Emojis.

Napomena: U slučaju da u vašoj poruci postoji više emotikona koji mogu zamijeniti riječ, sve ćete ih vidjeti u polju za brzi odgovor.

6. Nakon što završite zamjenu narančastih riječi s Emojis, dodirnite tipku sa strelicom prema gore da biste poslali svoje Emojified! Poruka.

U slučaju da se predomislite, Emoji možete zamijeniti izvornom riječju jednostavnim dodirom na emoji koji želite zamijeniti izvornom riječju.

Ako ova značajka na iPhoneu postane popularna, mogla bi značiti početak generacije koja će pisati Emoje više od engleskog jezika - baš kao i hijeroglifi koje su Egipćani koristili između 3200 i 3400 prije Krista.