Kako prebaciti s Maca na PC s Bluetoothom

Datoteke se mogu prenijeti s Maca na računalo pomoću Bluetootha nakon što se oba računala konfiguriraju za međusobnu komunikaciju. I Mac i PC moraju imati instaliran Bluetooth, a računala bi trebala biti udaljena najmanje 30 metara jedno od drugog ili bliže. Bluetooth prijenosi ograničeni su na oko 50 kilobajta u sekundi, pa će prijenos velikih količina podataka potrajati. Isto tako, Bluetooth prijenos može istovremeno primiti samo jednu datoteku.

Korak 1

Omogućite Bluetooth dijeljenje na računalu klikom na "Start> Svi programi> Pribor", a zatim na "Otvaranje čarobnjaka za Bluetooth prijenos datoteka". Kada se čarobnjak otvori, kliknite "Dalje". Zatim kliknite "Primanje datoteke". Ponovno kliknite "Dalje".

Korak 2

Omogućite Bluetooth dijeljenje na Macu klikom na ikonu Apple u gornjem lijevom kutu radne površine. Kliknite "Postavke sustava". Zatim kliknite ikonu Bluetooth. Označite opciju "Uključeno".

3. korak

Kliknite znak plusa u donjem lijevom dijelu Macova Bluetooth prozora. Ovo će aktivirati Bluetooth pomoćnika za postavljanje. Računalo će biti navedeno. Odaberite ga i kliknite "Nastavi".

4. korak

Omogućite dijeljenje datoteka s Maca ponovnim otvaranjem "System Preferences". Zatim kliknite ikonu Dijeljenje. Označite okvir pored "Bluetooth Sharing", koji se nalazi na dnu popisa opcija.

Korak 5

Pronađite datoteku koju želite podijeliti s Maca u programu Finder. Pritisnite tipku "Ctrl" i kliknite datoteku. U skočnom izborniku kliknite "Više", a zatim odaberite "Pošalji na". Skočni izbornik pojavit će se kad prvi put podijelite datoteku putem Bluetootha. Odaberite računalo s ovog popisa. (Sljedeći put računalo će se pojaviti čim odaberete "Send To", bez skočnog izbornika.)

Na računalu kliknite "Da" kada se pojavi skočni izbornik s pitanjem želite li prihvatiti prijenos datoteke. Datoteka će se odmah početi prenositi.