Kako preuzeti i zadržati YouTube video

Preuzimanje i spremanje YouTube videozapisa osigurava dostupnost vaših omiljenih isječaka bez obzira gdje se nalazili. YouTube nudi neke mogućnosti za preuzimanje i zadržavanje YouTube videozapisa na vašem uređaju.

Programi trećih strana

Iako razne nezavisne softverske tvrtke nude programe za preuzimanje YouTube videozapisa, strogo govoreći, suprotno je YouTubeovim uvjetima pružanja usluge za preuzimanje sadržaja s web lokacije, osim ako na videozapisu ne vidite vezu koja označava da je dostupan za preuzimanje. YouTube nudi opcije za preuzimanje vlastitih videozapisa, a YouTube Red omogućuje vam preuzimanje sadržaja od drugih.

Preuzmite pojedinačne videozapise prenesene na vaš kanal

Ako ste videozapis prenijeli na svoj osobni YouTube kanal i više nemate spremljenu kopiju, YouTube vam omogućuje da ga preuzmete do pet puta u razdoblju od 24 sata, pod uvjetom da vaš video ispunjava određene uvjete. Prije svega, vaš videozapis mora biti trenutno aktivan na YouTubeu i bez materijala zaštićenih autorskim pravima za koji nemate odobrenje za upotrebu. Ako se vaš videozapis ukloni i više ne bude aktivan na vašem kanalu, nećete moći preuzeti kopiju.

Idite na web mjesto YouTubea s prijenosnog računala ili stolnog računala i prijavite se svojim Google korisničkim imenom i lozinkom nakon što kliknete okvir "Prijavi se" u gornjem desnom kutu. Kliknite svoju ikonu Google ili sliku profila u gornjem desnom kutu i odaberite gumb "Creator Studio" koji će se pojaviti u skočnom izborniku. Na stranici Creator Studio kliknite "Video Manager" na izborniku s lijeve strane i provjerite je li lijevo označeno "Videozapisi" (a ne "Popisi za reprodukciju"). Na kraju, na padajućem izborniku pored prenesenog videozapisa koji želite spremiti odaberite "Download MP4".

Preuzmite sve prenesene videozapise

Ako imate puno YouTube videozapisa i želite ih sve preuzeti odjednom, Google arhiviranje omogućuje vam upravo to.

Idite na takeout.google.com/settings/takeout dok ste prijavljeni na svoj račun. Obavezno postavite zelenu kvačicu pored "YouTube" i poništite odabir Googleovih podataka za koje ne želite da budu navedeni u vašem preuzimanju. Kliknite "Dalje" i odaberite u kojoj datoteci želite da se sadrže vaši podaci i maksimalnu veličinu arhive. Na kraju, odaberite način na koji želite da se vaši podaci isporučuju kao posljednji korak i kliknite "Stvori arhivu".

Google Arhiviranje ima mogućnosti za preuzimanje vašeg sadržaja na vaš Google Drive, OneDrive ili Dropbox račun. Ako ne želite da se vaši videozapisi spremaju na internetsku uslugu pohrane u oblaku, možete se odlučiti da si e-poštom pošaljete vezu za preuzimanje koja će umjesto toga ostati aktivna tjedan dana.

Preuzmite videozapise pomoću YouTube Reda

Ako želite preuzeti videozapise drugih stvaratelja YouTubea, trebat će vam YouTube Red. YouTube Red je usluga mjesečne pretplate povezana s vašim Google računom koja vam omogućuje preuzimanje videozapisa za izvanmrežno gledanje na bilo koji mobilni uređaj putem aplikacije YouTube, YouTube Kids, YouTube Gaming ili YouTube Music. Prijavite se za YouTube Red odlaskom na youtube.com/red s bilo kojeg računala ili mobilnog preglednika, prijavite se svojim Google računom i dodirnite gumb "Isprobajte besplatno".

Nakon što imate aktivnu pretplatu, jednostavno započnite reprodukciju videozapisa koji želite spremiti u bilo kojoj službenoj aplikaciji YouTube na telefonu ili tabletu i dodirnite ikonu za preuzimanje koja izgleda poput strelice usmjerene prema dolje ispod video uređaja. Zatim odaberite kvalitetu videozapisa za preuzimanje. Imajte na umu da odabir više kvalitete znači da će videozapisu trebati više vremena i da će datoteka zauzeti više prostora na vašem uređaju.

Po završetku preuzimanja vidjet ćete plavu kvačicu pored video uređaja. Preuzete videozapise možete pronaći na kartici Biblioteka ili Račun u željenoj aplikaciji YouTube.

Imajte na umu da ćete za reprodukciju izvanmrežnih videozapisa morati biti prijavljeni na svoj račun usluge YouTube s aktivnom pretplatom na YouTube Red. Spremljeni videozapisi ostat će dostupni do 30 dana. Nakon toga trebat će vam internetska veza kako bi usluga mogla potvrditi da je vaša pretplata i dalje aktivna prije nego što budete mogli nastaviti gledati preuzete videozapise.