Kako mogu povezati TV, kabel i surround zvuk s HDMI-jem?

Medijsko sučelje visoke razlučivosti (HDMI) digitalna je veza za audio-video komponente. Jedan HDMI kabel pruža video visoke razlučivosti i do osam audio kanala za surround zvuk. Prednost korištenja HDMI kabela za povezivanje vaše opreme je u tome što vam je potrebna samo jedna veza za najjednostavniji mogući prijenos najboljih digitalnih signala dostupnih pomoću trenutne tehnologije. Dva HDMI kabela povezuju se u sekundi za spajanje kabelske televizije, prijemnika surround zvuka i televizije visoke razlučivosti (HDTV).

Korak 1

Isključite napajanje svih audio-video komponenata.

Korak 2

Umetnite utikač na jednom kraju HDMI kabela u odgovarajuću utičnicu na vašem kabelskom TV prijemniku. Utikač se spaja samo u jednom smjeru, pa ga preokrenite i pokušajte ponovno ako ne stane u utičnicu u prvom pokušaju.

3. korak

Umetnite drugi kraj kabela u bilo koji HDMI ulaz na stražnjoj strani vašeg prijemnika surround zvuka.

4. korak

Spojite drugi HDMI kabel na HDMI video izlaz označen za televizor na stražnjoj strani prijamnika, a drugi kraj priključite u bilo koji HDMI priključak na televizoru.

Korak 5

Uključite napajanje vaše AV opreme.

Pritiskajte gumb za odabir video zapisa na daljinskom upravljaču TV-a dok se na vašem televizoru ne prikaže video signal s kabelske kutije.