Kabel za napajanje je loš na mom LG televizoru

Ako imate problema s LG televizorom, primjerice, on se ne uključuje, možda je kabel za napajanje loš. Dobra vijest je da je zamjena kabela za napajanje jednostavna - moderni televizori s ravnim ekranom tvrtke LG imaju izmjenjive kabele za napajanje, pa je zamjena kabela jednostavna kao i kupnja novog. Prvo riješite problem kako biste bili sigurni da je kabel loš prije nego što potrošite novac, iako novi kabeli počinju od samo 8 USD na datum objavljivanja.

Bez snage

Ako se vaš LG TV uopće ne uključi, moguće je da je kabel za napajanje loš. Potražite očite znakove oštećenja, na primjer ako je pas prožvakao kabel ili ako je čvrsto uvijen iza televizora. Također, odspojite kabel sa zida i televizora, a zatim ga ponovno uključite. Ako se televizor i dalje neće uključiti, možda je kabel loš.

Problemi sa zvukom

Provjerite kabel za napajanje ako zvuk na televizoru zastaje ili se ulazi i izlazi uz zujanje. To može ukazivati ​​na električni problem, uključujući onaj s vašim kabelom za napajanje.

Problemi sa slikom

Kad vam se pokvari kabel za napajanje, slika na zaslonu pati. Boje su možda pogrešne - poput zelene i crvene umjesto uobičajenih mesnih tonova - ili na slici mogu biti valovi ili crte. Također može nestati i nestati dok snaga lošeg kabela fluktuira.

Zamjena

Uklonite svoj loši kabel tako da ga prvo odspojite sa zida, a zatim s televizora. Naručite zamjenski kabel putem interneta od dobavljača elektronike ili posjetite trgovca elektronikom. Usporedite novi kabel sa starim kako biste bili sigurni da su veze iste. Uključite novi kabel u televizor, a zatim u zidnu utičnicu.