Trebam li isprazniti Kindle prije punjenja?

Prije punjenja baterije Kindle ne morate isprazniti. Ova zabluda proizlazi iz preporuka za NiCD - nikal-kadmijske baterije, koje je potrebno isprazniti prije punjenja kako bi se održao njihov puni kapacitet. Kada i kako napuniti bateriju Kindle uglavnom je stvar osobnih želja.

Punjenje svoje Kindle

Bateriju svoje Kindle možete napuniti spajanjem na računalo ili utičnicu pomoću adaptera za zidnu utičnicu koji dolazi s vašim Kindleom. Amazon.com preporučuje da prijenosno računalo ostavite priključenim da osigura dovoljno napajanja USB priključka i onemogući sve funkcije mirovanja ili hibernacije koje mogu poremetiti ciklus punjenja. Svoj Kindle možete priključiti za punjenje u bilo kojem trenutku bez obzira na preostalu bateriju. Harding Energy, proizvođač baterija, ne preporučuje potpuno pražnjenje litijeve baterije.

Korištenje tijekom punjenja

Prema Amazon.com, Kindle možete koristiti dok se puni - bilo dok je uključen u zidnu utičnicu ili u računalo. Međutim, time se postupak punjenja može učiniti manje učinkovitim. Ako je ikako moguće, dopustite da se vaš Kindle puni nesmetano, čak i ako to znači samo punjenje od pola sata. Nema štete ako dopustite da se baterija djelomično napuni; u stvari može biti bolje za bateriju.

Život baterije

Iako sve punjive baterije na kraju dosegnu točku u kojoj više ne mogu zadržati punjenje, ovaj problem ne proizlazi iz načina punjenja u litijevim baterijama. Litijeve baterije obično imaju određeni broj punih napunjenosti - ako napunite samo 50 posto baterije, upotrijebili ste pola napunjenosti.

Ušteda baterije

Poduzmite mjere kako biste sačuvali vijek trajanja baterije. Isključite bežičnu mrežu i uspavajte Kindle kada ga ne koristite. Ne morate isključiti svoj Kindle, osim ako ga ne planirate koristiti dulje vrijeme; način mirovanja je lakši za bateriju kad ponovno uključite Kindle.