Kako pretvoriti VHS u DVD bez videorekordera

Ako želite pretvoriti staru VHS kasetu u DVD, ali nemate videorekorder pri ruci, jedini način na koji možete pretvoriti format je pomoću video kamere koja koristi VHS kasete. Potreban vam je nekakav uređaj koji može reproducirati video, a VHS kamera je jedina druga opcija koju imate ako nema videorekordera. Nakon što nabavite video kameru, možete uvesti sadržaj na računalo i snimiti ga na DVD.

Spojite karticu za snimanje video zapisa na USB priključak računala, a zatim instalirajte sve upravljačke programe i softver koji dolaze s karticom za snimanje. Karticu za snimanje možete pronaći u trgovinama računala i elektronike.

Priključite RCA kabele u priključak "Video Out" na bočnoj strani VHS kamere. Drugi kraj kabela spojite u ulaz "U" na kartici za snimanje video zapisa.

Uključite video kameru i postavite je u način reprodukcije.

Pokrenite uređivač videozapisa i odaberite "Snimi". To vas vodi u način snimanja u softveru. Iako vaše računalo vjerojatnije dolazi s unaprijed instaliranim uređivačem video zapisa, napredniji softver možete kupiti u trgovini računala. Marke uključuju Pinnacle, Avid i Final Cut (samo za Mace).

Odaberite video kameru koja je spojena na karticu za snimanje video zapisa i pritisnite gumb "Record" u video editoru. VHS kaseta počinje se reproducirati i snimati na računalo. Pritisnite "Stop" da zaustavite snimanje.

Kliknite karticu "Datoteka" na vrhu zaslona, ​​a zatim odaberite "Izvoz". Odaberite gdje želite izvesti video datoteku, naslovite videozapis i kliknite "U redu". Video datoteka se izvozi na vaše računalo.

Umetnite prazni DVD u DVD snimač računala i pokrenite softver za snimanje DVD-a.

Odaberite "Video DVD", a zatim kliknite i povucite VHS video u glavno područje gledanja prozora za snimanje DVD-a. Naslovite DVD na vrhu zaslona, ​​a zatim kliknite "Snimanje". VHS videozapis sada je postavljen na DVD.

Predmeti koji će vam trebati

  • Računalo

  • Kartica za snimanje video zapisa

  • VHS video kamera

  • DVD snimač

  • Softver za snimanje DVD-a

  • Uređivanje videa

  • RCA kabeli