Što znači izdanje Kindle?

"Kindle Edition" odnosi se na bilo koju elektroničku knjigu (obično poznatu kao "e-knjiga") koja je formatirana za gledanje na Kindleu. Kindle je prijenosni čitač e-knjiga koji je Amazon.com predstavio 2007. Tisuće knjiga, časopisa i novina oblikovano je kao izdanje Kindle i distribuira se na ovaj način. Ove se e-knjige mogu čitati i na drugim uređajima.

Uređaji

Kindle izdanja mogu se čitati na raznim platformama. Format je izvorno razvijen za upotrebu na Kindle eReaderu, izravno ga prodaje Amazon.com. Softver Kindle sada je dostupan besplatno za pametne telefone Apple iPhone, iPod Touch, iPad, BlackBerry i Android. Izdanja Kindle također se mogu čitati na Windows i Mac računalima s instaliranim softverom Kindle. E-knjige Kindle Edition arhivira na mreži Amazon, tako da ih se nakon kupnje digitalne knjige može čitati na bilo kojem kompatibilnom uređaju.

Knjige

Većina izdavača, uključujući Random House, Penguin, Harper Collins i Simon & Schuster, objavili su izdanja Kindle za neke od svojih knjiga. Mnogi mali izdavači i autori u samoizdavanju također su objavili izdanja Kindle. Većina e-knjiga prodaje se s popustom u tiskanom izdanju, a cijene su često čak 99 centi. Izdavači mogu u promotivne svrhe ponuditi besplatne naslove e-knjiga. Sve veći broj izdavača objavio je izdanja Kindle javnih djela koja više nisu u tisku.

Časopisi i novine

Novine i časopisi također objavljuju izdanja Kindle. Neke od publikacija koje su prihvatile digitalnu eru uključuju The Washington Post, The New York Times i The Daily Mail. Novine iz preko 18 zemalja dostupne su u izdanjima Kindle uz plaćenu pretplatu. Časopisi dostupni kao izdanja Kindle uključuju Time, Newsweek, Forbes, The Atlantic i Fortune. Tekst i slike (crno-bijeli) prikazuju se na Kindleu. E-knjige se mogu preuzeti izravno u Kindle eReader putem bežične 3G tehnologije uz 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

Kindle samci

Amazon je pokrenuo Kindle Singles 2011. Dulji od članka u časopisu, ali kraći od knjige, Kindle Single ima između 5.000 i 30.000 riječi, a cijena mu je obično od 1 do 5 USD, a većina naslova u prosjeku iznosi 1,99 USD. Kao što je slučaj s drugim formatima Kindle, ovi kraći dokumenti mogu se čitati na bilo kojem uređaju s instaliranim softverom Kindle. Autori koji žele objaviti Kindle Single moraju prethodno odobriti Amazon.com.