Kako doći do slike s Android telefona na računalo sa sustavom Windows 8

Svi Android pametni telefoni imaju ugrađenu kameru, tako da mogu fotografirati i pohraniti ih na SD karticu. Pomoću USB kabela možete prenijeti sliku s Android uređaja na računalo sa sustavom Windows 8. Sliku možete poslati i e-poštom, ali za uspjeh vam je potreban pristup Internetu i na telefonu i na računalu, kao i račun e-pošte postavljen na telefonu. Ne morate instalirati dodatni softver na računalo da biste se povezali s Android telefonom. Windows 8 može instalirati upravljačke programe za vaš uređaj čim ga povežete s računalom.

Korak 1

Povežite Android telefon s računalom pomoću USB kabela koji ste dobili uz telefon.

Korak 2

Dodirnite "USB pohrana" na telefonu, a zatim dodirnite "U redu" za potvrdu. Windows 8 prepozna telefon u nekoliko sekundi i instalira ispravne upravljačke programe za manje od jedne minute. Zatim vašem telefonu dodjeljuje novi pogon.

3. korak

Kliknite "Otvori mapu za prikaz datoteka" kada se prikaže prozor automatske reprodukcije. Ako se prozor ne pojavi, pritisnite "Windows-X", odaberite "File Explorer" s izbornika Power User, a zatim odaberite novi pogon u File Exploreru da biste pregledali sadržaj telefona.

4. korak

Dvaput pritisnite mapu "DCIM", a zatim dvaput mapu "Kamera" da biste pregledali sve slike na Android telefonu.

Korak 5

Odaberite sliku koju želite prenijeti na računalo i pritisnite "Ctrl-C" da biste kopirali sliku u međuspremnik. Da biste pogledali minijature slika, desnom tipkom miša kliknite prazno mjesto u mapi, odaberite "View" i kliknite "Tiles".

Korak 6

Dođite do mape u koju želite pohraniti sliku i pritisnite "Ctrl-V" da biste sliku iz međuspremnika zalijepili u mapu.

Desnom tipkom miša kliknite ikonu "Sigurno ukloni hardver i izbaci medij" u sistemskoj paleti i na izborniku odaberite "Izbaci ime_na telefonu" da biste prekinuli vezu s telefonom.