Kako popraviti iskačuće prozore računala zaraženih virusima

Česti neočekivani skočni prozori koji se pojavljuju na vašem računalu ukazuju na napad zlonamjernog softvera na vašem računalu. I virusi i špijunski softver mogu zaraziti vaš tvrdi disk i rezultirati iskačućim oglasima i drugim ponašanjem koje drastično usporava rad vašeg računala. Ako se ti programi ne uklone brzo, mogu i dalje preuzimati više virusa i zlonamjernog softvera u vaš sustav, slati viruse drugima putem vaše e-pošte i možda zaustaviti rad računala. Ispravljanje računala zaraženog virusom može biti izazovno, ovisno o virusu koji uzrokuje skočne prozore.

Korak 1

Zatvorite sve otvorene internetske prozore. Ako se jedan od skočnih prozora ne zatvori, a da niste kliknuli "U redu", nemojte ga kliknuti. Pritisnite istovremeno tipke "Ctrl", "Alt" i "Delete" i kliknite "Pokreni upravitelj zadataka". Kliknite karticu "Programi", kliknite naziv bilo kojeg otvorenog prozora i kliknite "Završi zadatak".

Korak 2

Ažurirajte svoj antivirusni softver kako biste bili sigurni da imate trenutne definicije virusa.

3. korak

Ponovo pokrenite računalo i držite tipku "F8" na ponovnom pokretanju. To će pokrenuti siguran način, koji bi trebao privremeno isključiti virus, jer sustav radi samo na vitalnim programima.

4. korak

Skenirajte svoje računalo antivirusnim softverom dok ste u sigurnom načinu rada. Izbrišite sve datoteke za koje se utvrdi da su virusi.

Ponovo pokrenite računalo i ponovno skenirajte kako biste bili sigurni da je virus potpuno uklonjen.