Kako urediti prikazno ime na Facebooku

Ako želite promijeniti svoje ime na Facebooku, lako je slijediti nekoliko koraka. Prije nego što promijenite ime, znajte da će se sve što odaberete pojavljivati ​​na vašem Facebook računu 60 dana. Pažljivo birajte kako bi vaši prijatelji i obitelj prepoznali vaše objave, a novi vas prijatelji mogli pronaći. Ako želite izmijeniti ovo ime, relevantne opcije nalaze se na stranici Postavke računa.

Promjena imena za prikaz

Da biste promijenili svoje ime za prikaz na Facebooku, jednostavno se prijavite na svoj račun, kliknite strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu i kliknite "Postavke". Kliknite gumb "Uredi" pored svog imena i pažljivo unesite svoje ime onako kako želite da se ono pojavljuje na vašem profilu.

Što ako ne mogu promijeniti svoje ime za prikaz?

Ako iz nekog razloga ne možete promijeniti svoje Facebook ime, provjerite je li vaše ime u skladu sa smjernicama za Facebook ime. Ime za prikaz možete promijeniti samo jednom u 60 dana, a vaše ime ne smije sadržavati ništa od sljedećeg: brojevi, simboli, neobična velika slova, više jezika, uvredljive riječi, naslovi (kao što je Dr.) i još mnogo toga.

Postavljanje zamjenskog ili "drugog" imena

Ako želite koristiti drugo ime koje se razlikuje od imena koje se pojavljuje na vašem ID-u, poput nadimka, djevojačkog prezimena ili naslova, i dalje možete dodati svoje ime na svoj profil. Jednostavno kliknite svoju stranicu profila, kliknite "Detalji o vama" u lijevom stupcu i dodajte svoje ime u odjeljak "Ostala imena". Možete odabrati vrstu imena u padajućem izborniku koji uključuje nadimke, djevojačka prezimena, alternativne napise vašeg imena, vjenčana imena, ime vašeg oca, vaše rođeno ime, vaše nekadašnje ime, vaš naslov i još mnogo toga. Na kraju, odlučite želite li da se vaše drugo ime prikazuje na vrhu vašeg profila potvrđivanjem okvira pored "Prikaži na vrhu profila". Ne zaboravite spremiti promjene.