Kako prisiliti napuštanje aplikacija na Android telefonu ili tabletu

Možda će biti potrebno da zaustavite pokretanje određenih aplikacija na vašem uređaju u slučaju da se čini da rade loše ili uzrokuju probleme na vašem uređaju. U takvim slučajevima možete odlučiti da prisilite napuštanje takvih aplikacija na Android telefonu ili tabletu kako biste ih u potpunosti sprečili da se prikazuju na vašem uređaju.

Prisilite zatvoriti aplikacije na Android telefonu ili tabletu

Općenito, možda nećete naići na valjan razlog da prisilite aplikacije Quit na svom Android telefonu, osim u slučaju da naiđete na aplikaciju koja se loše ponaša ili na aplikaciju koja je previše zauzeta u pozadinskim aktivnostima.

U takvim prilikama aplikacije prisilnog prekida mogu pomoći u rješavanju problema na vašem uređaju, poput neodgovaranja, pada sustava ili zastoja i mogu pridonijeti općoj stabilnosti i performansama vašeg uređaja.

1. Kucnite na Postavke

2. Na zaslonu postavki pomaknite se prema dolje do odjeljka s oznakom Uređaj i dodirnite Aplikacije

3. Na zaslonu aplikacija dodirnite Upravljanje aplikacijama

4. Na zaslonu Upravljanje aplikacijama provjerite jeste li na kartici Preuzeti. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite aplikaciju koju želite prisilno zaustaviti.

5. Na zaslonu s informacijama o aplikaciji aplikacije dodirnite Prisilno zaustavljanje da biste potpuno zaustavili pokretanje aplikacije na vašem uređaju.

6. Zatim ćete vidjeti skočni prozor, a zatim pritisnite OK (U redu) da biste prisilili napuštanje aplikacije

Sada kada ste u potpunosti zaustavili pokretanje aplikacije u pozadini, pokušajte ponovo pokrenuti ili ponovo pokrenuti aplikaciju na svom uređaju i provjerite radi li ispravno.

Ako ne, možete očistiti predmemoriju aplikacije i vidjeti hoće li to pomoći u rješavanju problema. Obično bi ovo trebalo riješiti problem uklanjanjem predmemoriranih podataka koji mogu doprinijeti manjim propustima na vašem uređaju.

Napomena: Prilikom brisanja predmemorije aplikacije ne pokušavajte kliknuti na gumb "Obriši podatke", jer će se time izbrisati svi podaci vezani uz aplikaciju, poput povijesti poruka, fotografija itd.

Ako biste trebali napustiti aplikacije kako biste poboljšali vijek trajanja baterije

Aplikacije na vašem Android telefonu ili tabletu zapravo se ne prestaju pokretati nakon povratka na početni zaslon nakon korištenja aplikacije ili prelaska s jedne aplikacije na drugu.

Budući da se aplikacije i dalje prikazuju u pozadini, postoji opće uvjerenje da bi aplikacije za prisilno zaustavljanje trebale poboljšati život baterije tako što sprečavaju aplikacije da koriste podatke i vijek trajanja baterije za pozadinske aktivnosti.

Međutim, aplikacije za prisilno zatvaranje samo radi poboljšanja trajanja baterije nisu dobra ideja, s obzirom na činjenicu da današnji Android uređaji rade na algoritmima osmišljenim da osiguraju optimalno korištenje resursa, uključujući trajanje baterije.

Također je poznata činjenica da se aplikacije koje su već u memoriji otvaraju brže, u usporedbi s time da se aplikacije pokreću iznova. Stoga je bolje da uređaj pustite da određuje stvari umjesto vas, a ne da prekidate postupak.