Kako preuzeti više datoteka pomoću IDM-a

Aplikacija Internet Download Manager zamjenjuje funkciju preuzimanja datoteka vašeg preglednika, tako da se IDM automatski pokreće kada kliknete na vezu za preuzimanje. Da biste dodali više datoteka u svoj IDM red, povucite i ispustite URL-ove za preuzimanje u prozor Drop Target. Možete i odabrati više URL-ova u dokumentu ili aplikaciji, a zatim upotrijebiti kontekstni izbornik desnim klikom za dodavanje datoteka u red čekanja. Nakon što su datoteke u redu, možete odmah započeti preuzimanja ili ih rasporediti za kasnije preuzimanje pomoću Planera.

Ispusti metu

Korak 1

Otvorite IDM, a zatim kliknite opciju "URL-ovi" u gornjem navigacijskom izborniku. Otvara se izbornik URL-ovi.

Korak 2

Kliknite "Drop Target" da biste otvorili prozor Drop Target.

3. korak

Kliknite i povucite URL za preuzimanje u prozor Drop Target, a zatim ispustite URL u prozor. Otvara se dijaloški okvir Preuzimanje IDM-a.

4. korak

Kliknite gumb "Pregledaj" u dijaloškom okviru IDM Download da biste odabrali mjesto na kojem će se preuzeta datoteka spremiti. Dođite do mjesta, a zatim kliknite "U redu".

Kliknite gumb "Pokreni preuzimanje" da biste odmah započeli preuzimanje ili kliknite "Preuzmi kasnije" da biste planirali preuzimanje za kasnije.

Višestruki odabir

Korak 1

Otvorite dokument ili aplikaciju koja sadrži popis URL-ova za preuzimanje.

Korak 2

Kliknite i povucite pokazivač preko URL-ova koji će se dodati u IDM red. URL-ovi se ističu kako su odabrani.

Desnom tipkom miša kliknite istaknuti URL i na kontekstnom izborniku kliknite "Preuzmi SVE s IDM-om". Svi odabrani URL-ovi dodaju se u IDM red.