Kako pretvoriti MP4 datoteke u CD zapisljive datoteke

MP4 format datoteke koristi se za sažimanje velikih audio ili video datoteka u veličinu koja je dovoljno mala da se može brzo preuzeti. Nažalost, malo programa za narezivanje CD-a ne prepoznaje format, pa da bi se MP4 datoteke spalile na CD, prvo ih morate pretvoriti u format kao što je MP3.

Dvaput kliknite ikonu radne površine za svoj program za pregledavanje weba. Idite na web mjesto koje nudi MP4 kompatibilni softverski program za pretvorbu, poput "Koyote Free Conversion" (vidi Resursi).

Kako pretvoriti MP4 datoteke u CD zapisljive datoteke

Dođite do odjeljka web mjesta koji nudi preuzimanja, a zatim kliknite gumb "Preuzmi".

Kako pretvoriti MP4 datoteke u CD zapisljive datoteke

Pričekajte trenutak da vaš web preglednik otvori novi prozor tražeći upute. Kliknite "Spremi datoteku" u novom prozoru.

klik, video, datoteke, navigacija, komprimiranje, datoteka

Otvorite ikonu "Moje računalo" na radnoj površini, a zatim dođite do mape na tvrdom disku računala u koju se spremaju preuzete datoteke. Dvaput kliknite na instalacijsku datoteku za program pretvorbe. Kliknite okvir označen kao "Slažem se" u odjeljku s odredbama i uvjetima. Kliknite "Dalje" na sljedećem prozoru koji se pojavi.

Kako pretvoriti MP4 datoteke u CD zapisljive datoteke

Pričekajte da postupak instalacije završi, a zatim dvaput kliknite ikonu radne površine programa za pretvorbu. Kliknite "Datoteka" na gornjoj alatnoj traci, a zatim odaberite "Dodaj datoteke". Pomaknite se kroz preglednik koji se pojavi da biste pronašli MP4 datoteku koju želite pretvoriti.

Dvaput kliknite datoteku da biste je dodali. Pomaknite se dolje do odjeljka koji je označen kao "Izlazni format" i postavite ga na "MP3". Kliknite "Pretvori" da biste datoteku promijenili iz MP4 formata u MP3 format.

Savjeti

MP4 format datoteke može se koristiti za komprimiranje audio ili video datoteka. Ako koristite video datoteku, morat ćete je pretvoriti u "MPEG" format umjesto u "MP3" format koji se koristi za glazbu.

Upozorenja

Neke MP4 datoteke kupljene na mreži mogu biti zaštićene zakonom o autorskim pravima. Potencijalno biste mogli prekršiti zakon ako ih narežete na CD i podijelite s drugima.