Kako onemogućiti praćenje iPhonea

2011., Apple, Inc otkrio je da je pratio lokaciju svojih tisuća korisnika iPhonea dok su posjećivali web stranice pomoću uređaja. Od listopada 2012. Appleovi uvjeti pružanja usluge i dalje im omogućuju praćenje. Međutim, svoj iPhone možete postaviti tako da spriječi Apple da vas prati kako bi povećao privatnost vašeg računa.

Korak 1

Dodirnite aplikaciju "Postavke" na početnom zaslonu iPhonea.

Korak 2

Dodirnite odjeljak "Općenito", "O meni", a zatim "Oglašavanje". Postavite prekidač pored "Ograniči praćenje oglasa" u položaj "Uključeno", a zatim ponovno dodirnite Postavke. Ovim se ograničava količina podataka koji se Appleu mogu slati o vama, poput aplikacija koje upotrebljavate i vaših osobnih podataka. (Ovo je dostupno samo na iOS6 ili novijim uređajima).

3. korak

Dodirnite karticu "Privatnost", "Usluge lokacije", a zatim "Postavke sustava". Postavite prekidač za "iAds na temelju lokacije" na "Isključeno". To sprječava Apple da prati vašu lokaciju i poslužuje vam oglase na temelju vaše trenutne ili prošle lokacije. (Za iOS 5 i starije verzije, Usluge lokacije nalaze se na kartici Postavke.)

4. korak

Ponovno dodirnite karticu Postavke, a zatim dodirnite karticu Safari.

Postavite prekidač "Privatno pregledavanje" u položaj "Uključeno" tako da Safari neće snimati vašu web povijest.