Kako slati fotografije putem Android telefona tekstom ili e-poštom

Lako je dijeliti slike na Android telefonu ili tabletu korištenjem e-pošte ili tekstne poruke. U nastavku ćete pronaći korake za slanje fotografija na Android telefonu putem e-pošte ili SMS-a.

Šaljite fotografije na Android telefonu

Postoji nekoliko načina slanja fotografija na Android telefonu, a prosječan korisnik Androida vjerojatno će koristiti većinu ovih metoda, ovisno o situaciji.

Na primjer, ako primite tekstualnu poruku ili poruku e-pošte koja zahtijeva fotografije, možete odgovoriti na poruku i priložiti tražene fotografije svom tekstu ili e-pošti.

Ako ste na odmoru i uzimate puno fotografija, možda ćete htjeti proći kroz Galeriju fotografija i poslati nekoliko odabranih fotografija prijateljima ili rođacima, izravno iz Galerije.

1. Pošaljite fotografije na Android telefonu pomoću aplikacije Photos

Ako pregledavate Fotografije u aplikaciji Fotografije, možete upotrijebiti značajku dijeljenja u aplikaciji Fotografije za odabir i slanje fotografija pomoću aplikacije Poruke, Gmaila, WhatsAppa i drugih aplikacija.

Otvorite aplikaciju Fotografije na Android telefonu ili tabletu. Zatim dodirnite i zadržite Fotografiju koju želite poslati. Vidjet ćete kvačicu na fotografiji.

Ako je potrebno, odaberite druge fotografije koje želite poslati tako da ih dodirnete. Nakon odabira fotografije dodirnite ikonu Dijeli

Napomena: ikona dijeljenja možda na vašem Android telefonu označena kao "Dijeli"

Na sljedećem zaslonu dodirnite Gmail, Poruke, WhatsApp ili bilo koju drugu aplikaciju koju želite koristiti za slanje Fotografije.

Na kraju odaberite Primatelji, napišite svoju poruku i pošaljite Fotografije.

2. Pošaljite fotografije na Android telefon tekstualnom porukom

Otvorite aplikaciju Messages na svom Android telefonu i dodirnite ikonu + da biste otvorili novu poruku ili otvorili postojeću nit poruke dodirom na nju.

Zatim dodirnite ikonu + i time ćete otvoriti mogućnosti privitka.

Iz mogućnosti privitka dodirnite ikonu Fotografije da biste pregledali Fotografije iz aplikacije Fotografije ili dodirnite ikonu fotoaparata za snimanje novih fotografija.

Odaberite fotografije koje želite poslati tako da ih dodirnete. Nakon što su odabrane fotografije, dodirnite kvačicu koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona.

Na kraju, utipkajte poruku prema potrebi i dodirnite gumb Pošalji MMS kako biste primatelju poslali Poruku i priložene fotografije.

3. Šaljite fotografije s Android telefona pomoću Gmaila

Otvorite aplikaciju Gmail na svom Android telefonu i dodirnite ikonu Olovka za pokretanje nove poruke ili otvaranje postojeće poruke dodirom na nju.

Na sljedećem zaslonu dodirnite ikonu Paperclip, a zatim dodirnite mogućnost Priloži datoteku u kontekstualnom izborniku koji se pojavi.

Na sljedećem zaslonu dodirnite ikonu 3 retka koja se nalazi u gornjem lijevom kutu zaslona i dodirnite opciju Fotografije u izborniku koji se pojavi

Odaberite fotografije koje želite dodati u svoju e-poštu dodirom na njih. Nakon odabira fotografije dodirnite Gotovo.

Upišite primatelje e-adrese u datoteku "Za", upišite redak predmeta, sastavite svoju e-poštu i dodirnite ikonu Pošalji da biste poslali odabrane fotografije.