Kako pronaći aplikacije za pražnjenje baterije na Android telefonu ili tabletu

U slučaju da vaš Android telefon troši bateriju brže od uobičajene, vrijedi pogledati ekran o potrošnji baterije na vašem uređaju kako biste pronašli Apps za ispuštanje baterije na Android telefonu ili tabletu.

Pronađite uređaje za ispuštanje baterije na Android telefonu

Slijedite korake u nastavku da biste pronašli aplikacije za pražnjenje baterije na Android telefonu ili tabletu

1. Otvorite Postavke na Android telefonu.

2. Na zaslonu postavki dodirnite Opcija baterije koja se nalazi u odjeljku "Uređaj".

Na zaslonu baterije možete vidjeti količinu baterije (u postocima) koju koriste aplikacije, sustavi i hardver vašeg Android telefona od posljednjeg punog punjenja (pogledajte sliku dolje)

Budući da su ove brojke povezane s posljednjim potpunim punjenjem, dobit ćete bolju predodžbu o aplikacijama koje koriste vijek trajanja baterije na vašem uređaju ako provjerite ovaj zaslon nakon što je baterija skoro potrošena (recimo 30 - 25%).

Smanjite potrošnju baterije pomoću aplikacija na Android telefonu

Nakon što započnete nadgledanje aplikacija na zaslonu baterije, primijetit ćete da neke aplikacije troše više energije baterije u usporedbi s drugim aplikacijama.

U slučaju da određena aplikacija troši prekomjerno trajanje baterije, možete je ukloniti (u slučaju da nije važna) ili možete onemogućiti da se aplikacija radi u pozadini.

Aplikacije za društvene medije poput Facebooka i Snapchata, poznato je da su stalno zauzete u pozadinskim aktivnostima, što dovodi do prekomjernog trošenja baterije.

Možete ograničiti utjecaj takvih aplikacija na bateriju svog Android telefona onemogućivanjem pozadinskih aktivnosti za ove aplikacije.

1. Kucnite na Postavke> Aplikacije> pomaknite se prema dolje i dodirnite aplikaciju za koju želite onemogućiti pozadinsku aktivnost.

2. Na zaslonu Informacije o aplikaciji dodirnite Upotreba podataka.

3. Na sljedećem zaslonu onemogućite opciju za pozadinske podatke pomicanjem prekidača u položaj isključeno.

Smanjite potrošnju baterije hardverom i sistemskim uslugama na Android telefonu

Uz Apps, zaslon baterije nudi detalje o upotrebi baterije od strane sistemskih servisa i hardvera. Prije odlaska na Apps pogledajmo Hardver i sistemske usluge.

Zaslon: Možete smanjiti količinu energije baterije koju upotrebljava zaslon vašeg Android telefona ili tableta smanjenjem svjetline i postavljanjem Android telefona za isključivanje zaslona kad god se ne koristi.

Stanje pripravnosti za mobilne uređaje: ako koristite mobilnu mrežu, vaš će se Android telefon trošiti više baterije ako je signal mobitela slab.

WiFi: WiFi radio na Android telefonu koristi energiju čak i kada niste povezani s WiFi mrežom. To se događa jer vaš uređaj neprestano traži dostupne WiFi mreže.

Možete očekivati ​​da ćete uštedjeti nešto trajanja baterije onemogućivanjem WiFi-a na Android telefonu, kad god to nije potrebno.

Usluge Google Play: količina energije baterije koju koristi gomila Googleovih usluga na vašem Android telefonu - Google Maps, trgovina Google Play, upravitelj Google računa i drugi.

Telefon u stanju mirovanja: Android telefon koristi bateriju kada ne radi, a također i kada je prebačen u način rada uštede baterije.

Android OS: označava količinu baterije koju operativni sustav Android koristi na Android telefonu.

Android sustav: predstavlja količinu trajanja baterije koju koriste razne Android sistemske usluge poput postavki Postavke i sistemskih aplikacija.

Jedini način za smanjenje energije baterije koju koriste Android sustav usluge jest omogućavanje uštede baterije na vašem Android telefonu ili tabletu.

Kada je omogućen način rada baterije, većina pozadinskih aktivnosti automatski će se isključiti na vašem uređaju, što rezultira uštedom trajanja baterije.