GoDaddy postavke za Apple Mail

Pomoću softvera Apple Mail na vašem Macu možete konfigurirati neograničen broj adresa e-pošte tako da za sve svoje važne poruke morate ići samo na jedno centralizirano mjesto. Tijekom postavljanja tražit će se adresa e-pošte i lozinka, nakon čega će softver Apple Mail pokušati automatski konfigurirati postavke poslužitelja računa. Prilagođeni računi e-pošte - poput onog koji koristite s GoDaddy domenom, na primjer - zahtijevat će malo detaljniju ručnu konfiguraciju.

Dođite do svog web preglednika do GoDaddy's Center za postavljanje e-pošte (veza u Resursima). Prijavite se pomoću GoDaddy adrese e-pošte i lozinke.

Potražite podatke "Poruke poslane danas" - koji se nalaze u oknu Opće informacije - i osigurajte da su na raspolaganju SMTP releji. GoDaddy prema zadanim postavkama dopušta 250 releja (ili odlaznih poruka) dnevno, iako po potrebi možete kupiti i više.

Zabilježite podatke o poslužitelju prikazane u odjeljku "Postavke poslužitelja e-pošte". Ako je potrebno, pogledajte "Sheet Cheat Sheet" dostupan na Appleovoj web lokaciji (veza u Resursima) za pojedinačne postavke koje će vam trebati za postavljanje vašeg klijenta Apple Mail.

Pokrenite Apple Mail. Ako je ovo vaše prvo postavljanje računa, od vas će se odmah zatražiti podaci o vašem računu. Ako nije, odaberite "Datoteka", a zatim "Dodaj račun".

Unesite svoje puno ime onako kako biste željeli da se prikazuje primateljima e-pošte, punu adresu e-pošte GoDaddy i lozinku računa. Kliknite "Nastavi".

Odaberite vrstu GoDaddy računa - ako nije drugačije naznačeno, većina GoDaddy računa podržava POP funkcionalnost - i opis adrese e-pošte za vaše osobne identifikacije.

Unesite ime poslužitelja za dolaznu poštu koje je bilo navedeno u vašem Centru za postavljanje e-pošte, svoju punu e-adresu u polje "Korisničko ime" i lozinku za svoj račun e-pošte.

Odaberite "Koristi sloj sigurnih utičnica (SSL)" ako se zatraži sigurnost dolazne pošte, odaberite "Lozinka" i kliknite "Nastavi".

Unesite opis dolaznih i odlaznih poslužitelja - ovo je samo za vaše osobne potrebe identifikacije - i odaberite "Koristi provjeru autentičnosti". Unesite svoju punu adresu e-pošte u polje "Korisničko ime" i lozinku za račun e-pošte gdje se to zatraži.

Kliknite "Koristi sloj sigurnih utičnica (SSL)" ako se zatraži sigurnost odlazne pošte, a zatim odaberite "Lozinka".

Provjerite svoje postavke u Sažetku računa. Ako je sve točno, odaberite "Preuzmi račun putem interneta", a zatim kliknite "Izradi".

Savjeti

Da biste kupili dodatne SMTP releje, prijavite se u svoj Upravitelj računa (veza u Resursima), odaberite "E-pošta", kliknite "Pokreni" pored odgovarajućeg računa e-pošte, a zatim kliknite "Kupi više SMTP releja".