Kako pratiti upotrebu podataka na Android telefonu

Ako imate ograničeni podatkovni plan, ispod ćete koraka pratiti praćenje upotrebe podataka na Android telefonu i osigurati da ne plaćate prekomjerne prekomjerne troškove.

Pratite upotrebu podataka na Android telefonu

Budući da su mobilni ili mobilni podaci toliko skupi, većina ljudi se radije pretplaćuje na Ograničene podatkovne planove.

Ako imate ograničeni podatkovni plan, važno je pratiti upotrebu podataka na svom iPhoneu kako biste bili sigurni da ne prelazite dopušteno ograničenje podataka postavljeno vašim ograničenim podacima.

Srećom, većina Android telefona ima ugrađenu sposobnost praćenja korištenja podataka i tu značajku možete iskoristiti za nadgledanje mobilnog korištenja podataka na Android telefonu.

Također, možete postaviti ograničenje količine podataka koje vaš uređaj može upotrijebiti i na taj način će vaš Android telefon automatski prebaciti OFF Cellular Data nakon postizanja postavljenog Granica podataka.

Koraci za nadgledanje i postavljanje ograničenja upotrebe podataka na Android telefonu

Slijedite korake u nastavku za praćenje i postavljanje ograničenja upotrebe mobilnih ili mobilnih podataka na Android telefonu.

1. Otvorite postavke i dodirnite Upotreba podataka.

2. Na zaslonu Upotreba podataka pomaknite se prema dolje do odjeljka "Mobilni uređaj" i prvo uključite opciju Ograničite mobilnu upotrebu podataka.

3. U skočnom prozoru unesite maksimalnu količinu podataka koju dopušta vaš plan.

Napomena: Na nekim telefonima možda ćete moći koristiti klizač za postavljanje Granice podataka.

4. Zatim omogućite mogućnost Obavijesti me o korištenju podataka (vidi sliku u stavci 2 gore).
5. U skočnom prozoru unesite Data Limit na koji želite upozoriti vaš Android Phone. Poželjno je da ovaj broj bude manji od najveće dopuštene granice podataka.

6. Zatim dodirnite ciklus naplate

Napomena: Na nekim telefonima možda ćete morati dodirnuti polje Datum i dodirnuti Promijeni ciklus.

7. Na skočnom prozoru promijenite Datum da bi odgovarao datumu početka mjesečnog plana korištenja podataka.

Napomena: "Datum početka" možete pronaći na mjesečnom računu telefona ili se možete prijaviti na svoj račun i pronaći ovaj datum u odjeljku "Moj račun".

Nakon provedbe gornjih koraka, vaš će se Android telefon potpuno postaviti za nadgledanje i ograničavanje uporabe podataka.

Vaš telefon će upozoriti i automatski prekinuti mobilne podatke nakon što dosegnete dopušteno ograničenje vašeg podatkovnog plana.