Usporedba Sprinta za poboljšanje usluga mobitela

Sprint i Boost Mobile dva su davatelja bežičnih usluga koji također nude mobilne telefone. Boost Mobile zapravo je u vlasništvu Sprinta, iako postoje razlike u dvije tvrtke. Sprint je postpaid usluga, dok je Boost Mobile pripejd. Mobilni telefoni Sprint i Boost koriste se CDMA tehnologijom za povezivanje s mrežom.

Naplata i ugovori

Sprint usluga naknadno se plaća, što znači da nakon što se prijavite, koristite je mjesec dana prije nego što dobijete svoj prvi račun. Svi računi dolaze nakon što prvo koristite uslugu. Boost Mobile je suprotno, jer svoju uslugu morate platiti prije nego što je budete koristili. Sprint usluga također zahtijeva provjeru kreditne sposobnosti i ugovor nakon prijave. Ako otkažete uslugu prije isteka ugovora, morate platiti naknadu. Boost Mobile ne zahtijeva od vas da potpišete ugovor, tako da uslugu možete prekinuti kad god želite.

Mjesečni pojedinačni planovi

Sprint nudi pet različitih mjesečnih planova u 2011. Osnovni plan je 200 minuta za 30 dolara mjesečno. Talk plan iznosi 40 USD mjesečno za 450 minuta ili 60 USD mjesečno za 900 minuta. Plan za razmjenu svih poruka iznosi 50 USD mjesečno za 450 minuta ili 70 USD mjesečno za 900 minuta. Obje opcije imaju neograničeno slanje poruka. Planovi Everything Data dolaze s neograničenim razmjenom poruka i podataka. Ovaj plan iznosi 70 USD mjesečno za 450 minuta ili 90 USD mjesečno za 900 minuta. Neograničeni paket iznosi 100 USD mjesečno za neograničene pozive, razmjenu poruka i podatke. Boost Mobile nudi neograničenu uslugu od 50 USD mjesečno za standardne telefone i 60 USD mjesečno za BlackBerry uređaje od lipnja 2011.

Više planova

Sprint također nudi obiteljske planove za više linija, dok Boost Mobile nudi dnevnu opciju. Plan Talk for Family iznosi 70 USD mjesečno za 700 minuta od lipnja 2011. Obiteljski paket Everything Messaging Family uključuje neograničeno slanje poruka i iznosi 100 USD mjesečno za 1500 dijeljenih minuta ili 150 USD mjesečno za 3000 dijeljenih minuta. Obiteljski paket Everything Data, koji dolazi s neograničenim porukama i podacima, iznosi 130 USD mjesečno za 1500 minuta i 170 USD mjesečno za 3000 minuta. Obiteljski paket Jednostavno sve iznosi 190 dolara za neograničene minute, podatke i razmjenu poruka. Sve minute obiteljskog plana dijele se između dvije linije, a dodatne linije koštaju više. Uz Boost Mobile možete platiti 2 dolara po danu i imati neograničene pozive, razmjenu poruka i podatke. Ako ne upotrebljavate telefon određenog dana, ne plaćate ništa.

Uređaji

Sprint ima širi izbor mobilnih telefona od Boost Mobilea, iako oba nude jednostavne i vrhunske uređaje. Boost Mobile nosi telefone osjetljive na dodir poput Samsung Prevail i Samsung Seek. Telefoni s punom tipkovnicom uključuju BlackBerry Curve 8530 i Motorola Theory. Sprint nudi telefone osjetljive na dodir s dodatnim značajkama kao što su HTC Evo 4G i Samsung Epic 4G. Ostali telefoni koje Sprint ima i koji nisu dostupni korisnicima usluge Boost su BlackBerry Style i Sanyo Zio.