Mogu li kopirati fotografije s Google slika na Facebook?

Objavljivanje zanimljivih ili jedinstvenih fotografija na Facebooku sjajan je način da dobijete lajkove i komentare ljudi s popisa prijatelja. Iako na Internetu postoji obilje takvih slika, bilo bi dosadno tražiti ih putem web stranica. Google Images omogućuje vam brzo pronalaženje slika koje su relevantne za vaše pojmove za pretraživanje. Tada možete ili podijeliti ove slike na Facebooku, ako web lokacija na kojoj se nalaze slike ima ovu funkciju, ili preuzeti dotične slike i poslati ih na Facebook, pod uvjetom da nisu zaštićene autorskim pravima.

Korak 1

Idite na stranicu za pretraživanje Google slika (veza u Resursima).

Korak 2

Unesite pojam za pretraživanje za vrstu slika koju želite pregledati u traku za pretraživanje, na primjer "mačke". Pritisnite gumb povećala za prikaz rezultata.

3. korak

Kliknite "Alati za pretraživanje" i upotrijebite filtre za daljnje pročišćavanje pretraživanja. Možete odabrati vrstu, boju i veličinu slika.

4. korak

Pomaknite se kroz slike i kliknite sliku koju želite podijeliti na Facebooku.

Korak 5

Kliknite gumb "Posjeti stranicu" pored slike da biste prešli na web mjesto na kojem je slika objavljena. Provjerite web mjesto kako biste bili sigurni da nema problema s autorskim pravima prilikom objavljivanja slike na drugom mjestu.

Korak 6

Desnom tipkom miša kliknite sliku, a zatim na kontekstnom izborniku kliknite "Spremi sliku kao ...". Odaberite mjesto na računalu za pohranu slike, a zatim kliknite "Spremi".

Korak 7

Idite na Facebook web mjesto i prijavite se na svoj račun. Kliknite "Dodaj fotografije / video", a zatim "Učitaj fotografije / video" da biste sliku postavili na vlastiti vremenski slijed. Odaberite sliku iz prozora za prijenos datoteke, a zatim kliknite "Otvori". Upišite komentar ili kliknite gumb "+" da biste dodali još fotografija. Kliknite "Objavi" kada budete spremni objaviti fotografije na Facebooku. Ova metoda također radi za objavljivanje fotografija na stranicama i grupama.

Možete i kliknuti ime prijateljice, a zatim na vrhu vremenske trake kliknuti opciju "Fotografija". Kliknite gumb "+", a zatim odaberite fotografiju koju želite prenijeti. Kliknite "Otvori", a zatim kliknite "Objavi" da biste fotografiju postavili na njezinu vremensku traku.