Kako resetirati lozinku lokalnog korisničkog računa u sustavu Windows 10

Dolje ćete pronaći korake za resetiranje lozinke lokalnog korisničkog računa u sustavu Windows 10, to možete učiniti čak i ako se ne sjećate trenutne lozinke za račun lokalnog korisnika.

Poništite lozinku lokalnog korisničkog računa u sustavu Windows 10

U slučaju kućnog računala korisnici su uobičajeni za stvaranje više korisničkih računa kako bi isto računalo mogli koristiti sami, djeca i gosti.

U takvim će slučajevima morati biti sigurni da se sjećate lozinke za sve lokalne korisničke račune na vašem računalu ili znate gdje se lozinke nalaze.

No, kao što se događa s mnogim korisnicima, napisana lozinka postaje pogrešno postavljena ili se datoteka u koju su pohranjene lozinke korisničkoga računa slučajno izbriše.

Srećom, moguće je resetirati lozinku lokalnog korisničkog računa u sustavu Windows 10, čak i ako se ne sjećate trenutne lozinke korisničkog računa za te račune.

Promijenite lozinku lokalnog korisničkog računa u sustavu Windows 10 pomoću upravljačke ploče

Da biste promijenili lozinke u sustavu Windows 10 pomoću upravljačke ploče, morate biti prijavljeni na svoj administrativni račun ili bilo koji korisnički račun s administratorskim privilegijama. To će vam omogućiti da promijenite lozinku za sve korisničke račune na vašem računalu.

1. Kliknite gumb Windows Start, pomaknite se prema dolje popisa aplikacija, a zatim pritisnite Control Panel (Upravljačka ploča) koja se nalazi u Windows System Folder.

Napomena: Upravljačkoj ploči možete pristupiti i tako što ćete u polju za pretraživanje pretražiti upravljačku ploču.

2. Na zaslonu upravljačke ploče provjerite jeste li u prikazu kategorije, a zatim kliknite na Korisnički računi.

3. Na zaslonu User Accounts (Korisnički računi) kliknite vezu Manage Another Account (Pogledajte sliku u nastavku)

4. Na zaslonu Upravljanje računima kliknite korisnički račun za koji želite promijeniti lozinku.

5. Na sljedećem ekranu kliknite na opciju Promjena lozinke.

6. Na ekranu Promjena lozinke upišite Nova lozinka, Potvrdite novu lozinku, utipkajte nagovještaj lozinke i kliknite gumb Promijeni lozinku.