Kako znati je li broj fiksni ili mobitel

Čak i bez plaćanja ID-a pozivatelja s vašeg bežičnog operatera, pomoću mrežnog alata, poput validatora telefonskog broja ili pretraživanja obrnutog broja, možete saznati je li vas nazvao fiksni ili mobitel.

Provjerivač broja telefona

Najlakši način da utvrdite je li telefonski broj fiksni ili mobilni broj je pomoću alata za provjeru valjanosti telefonskog broja. Na mreži su dostupni razni alati za provjeru valjanosti telefonskih brojeva, uključujući besplatne i plaćene opcije. Neki alati za provjeru valjanosti mogu se besplatno koristiti za provjeru vrste telefonskog broja, ali naplaćuju se dodatne informacije, poput imena osobe koja posjeduje telefonski broj. TextMagic, Phone Validator i Searchbug tri su dostupne opcije za provjeru valjanosti telefonskih brojeva.

Obrnuto pretraživanje telefonskog broja

Druga mogućnost provjere vrste telefonskog broja je upotreba obrnutog web mjesta za pretraživanje telefonskog broja. Web stranice s obrnutim pretraživanjem telefonskih brojeva prikazuju i vrstu telefonskog broja i druge informacije koje validatori telefonskih brojeva nemaju, poput telefonskog operatera, adrese vlasnika i drugih adresa koje su prethodno bile povezane s tim brojem. Kao i kod uređaja za provjeru valjanosti telefonskih brojeva, i ove web stranice besplatno otkrivaju osnovne informacije dok naplaćuju dodatne informacije. Web stranice poput Spokeo, Whitepages i BeenVerified besplatno prikazuju osnovne informacije poput vrste telefonskog broja, pa su ovo dobra opcija za provjeru je li poziv koji ste primili s fiksnog ili mobitela.

Aplikacije za identifikaciju pozivatelja

Ako vam web stranice za provjeru valjanosti telefonskog broja ili obrnute telefonske brojeve ne daju informacije koje su vam potrebne za određeni broj, tada bi aplikacija za identifikaciju pozivatelja mogla biti dobra alternativa. Aplikacije za identifikaciju pozivatelja za iPhone i Android prikazuju identifikacijske podatke o dolaznim pozivima, uključujući vrstu telefonskog broja, grad pozivatelja i povremeno ime pozivatelja. Dostupne aplikacije za identifikaciju pozivatelja uključuju Truecaller, Mr. Number, CIA (Identifikacija i pretraživanje pozivatelja) i Caller-ID.

Druge opcije

Ako vam niti jedan od gore navedenih alata ne pokazuje je li dotični telefonski broj fiksni ili mobitel, niste potpuno bez mogućnosti. Alternativa za pregled je zapis računa i poziva vašeg mobilnog operatera. Neki operateri prikazuju vrstu telefonskog broja uz mjesto početka poziva.

Druga je mogućnost pokušati poslati poruku na broj. Ako je broj fiksni, tada nećete dobiti odgovor na tekst, ali ako je broj mobitel, možete dobiti tekst natrag.

Posljednja opcija je da odete na Google.com i upišete broj da biste ga potražili. Broj se može pojaviti na web lokacijama s ID-om telefonskog broja, što će biti prikazano u Googleovim rezultatima. Te web stranice često prikazuju i vrstu telefonskog broja.