Kako dodati RSS na Tumblr

Tumblr automatski generira RSS feed koji gledatelji mogu koristiti za pretplatu na vaše blogove. Budući da većina Tumblr tema ne prikazuje vezu za pretplatu na RSS na vašem blogu, često je potrebno vezu umetnuti ručno u bočnu traku ili područje opisa. Možete biti jednostavni i dodati tekstualnu poveznicu poput "Pretplati se na RSS", ili možete malo dodatno raditi i umetnuti standardni narančasti RSS gumb.

Dodajte vezu "Pretplati se na RSS"

Kliknite "Prilagodi" na svojoj Tumblr nadzornoj ploči da biste pristupili postavkama teme.

Kliknite unutar okvira Opis na mjestu gdje želite umetnuti vezu RSS feeda na bočnu traku i unesite sljedeći kôd koristeći svoj Tumblr URL: Pretplatite se na RSS

Kliknite "Spremi" da biste dodali vezu na svoju temu.

Dodaj gumb RSS feeda

Preuzmite ikonu RSS feeda s web stranice Mozilla (veza u Resursima) i spremite je na svoje računalo. Slika u PNG formatu je besplatna za upotrebu.

Idite na Tumblrovu statičnu stranicu za prijenos datoteka (veza u Resursima) i prenesite PNG datoteku na Tumblr-ov poslužitelj. Kopirajte URL slike koji se prikazuje na stranici nakon prijenosa. Ili ikonu prenesite na uslugu hostinga slika, poput TinyPic ili Photobucket, i kopirajte URL slike s te web lokacije.

Idite na svoju Tumblr nadzornu ploču i kliknite "Prilagodi" da biste pristupili postavkama teme.

Kliknite unutar okvira Opis na mjestu gdje želite umetnuti vezu RSS feeda na bočnu traku i unesite sljedeći kôd. Upotrijebite svoj URL Tumblr i zamijenite "ImageURL" URL-om slike ikone feeda:

Kliknite "Spremi" da biste dodali RSS gumb svojoj temi.

Savjeti

RSS feed možete promijeniti tako da prikazuje samo prvih nekoliko redaka svakog posta, što će potaknuti pretplatnike da posjete vaš blog i pročitaju cijeli post. Da biste skratili postove, idite na stranicu Prilagodba na svom blogu, kliknite "Napredne postavke", a zatim prebacite prekidač pored Truncate RSS Feed.