Može li itko pratiti privatni Tumblr?

S besplatnim Tumblr računom možete stvoriti neograničene stranice blogova, svaka sa svojim URL-om. Samo sekundarni blogovi mogu biti privatni; vaša početna stranica bloga uvijek ima javnu vidljivost. Privatni blogovi ne sadrže gumbe za praćenje jer možete pratiti samo korisnike Tumblra, a ne i pojedinačne stranice blogova.

Praćenje korisnika Tumblra

Na glavnoj stranici bloga korisnika Tumblr kliknite "Follow" da biste korisnika dodali na svoju nadzornu ploču. Alternativno, na nadzornoj ploči kliknite "Slijedi" u odjeljku Račun, a zatim u tekstualni okvir unesite korisničko ime ili URL. URL mora voditi do glavne korisničke stranice bloga; sekundarni i privatni URL-ovi nisu pronađeni u korisničkom pretraživanju.

Privatne Tumblr stranice

Na nadzornoj ploči kliknite svoje korisničko ime i odaberite "Stvori novi blog". Nakon unosa naslova i URL-a bloga, kliknite "Zaštiti ovaj blog lozinkom" i stvorite lozinku. Kliknite "Izradi", a zatim izradite svoj blog kao što biste to učinili i drugi. Pozovite na blog pouzdani krug prijatelja putem e-pošte, SMS-a ili bilo kojim sredstvom pomoću kojeg možete poslati URL i lozinku. Kad pozvani kliknu vezu ili je zalijepe u adresnu traku, preusmjerit će se na stranicu za prijavu na blogu koja ih traži da unese lozinku.