Kako koristiti WhatsApp na Macu

Iako je popularni sustav za razmjenu poruka WhatsApp posebno dizajniran za upotrebu na mobilnim telefonima, može se koristiti i na većem zaslonu vašeg Maca. Dolje ćete pronaći korake za korištenje WhatsApp-a na Macu.

Na Macu koristite WhatsApp

Glavna prednost korištenja WhatsApp-a na Macu je ta što ćete moći iskoristiti veliki kapacitet pohrane na vašem Mac-u za preuzimanje WhatsApp Images and Videos.

Slično tome, velike ćete dokumente, slike i datoteke moći izravno s vašeg Maca slati drugima putem WhatsApp-a.

WhatsApp na Macu u osnovi je proširenje ili zrcalna slika vašeg WhatsApp računa kao što je dostupno na vašem mobilnom telefonu.

Drugim riječima, i dalje ćete zahtijevati da vaš iPhone ili Android Phone koji radi pod WhatsApp-om bude postavljen blizu vašeg Maca kako bi se WhatsApp pokrenuo na vašem Mac-u.

Napomena: U slučaju da na uređaju iPhone nemate WhatsApp, pogledajte ovaj vodič: Kako postaviti i koristiti WhatsApp na iPhoneu.

Koraci za dobivanje WhatsAppa na Macu

Slijedite korake u nastavku da biste dobili WhatsApp na Mac-u koristeći zadani Safari ili Chrome Browser na svom Mac računalu.

1. Otvorite preglednik Safari ili Chrome na Mac računalu i idite na Web.Whatsapp.com

2. Vidjet ćete web stranicu s QR kodom WhatsApp i uputama za skeniranje QR koda putem vašeg pametnog telefona.

3. Otvorite WhatsApp na svom iPhoneu> dodirnite Postavke> WhatsApp Web / Desktop mogućnost u kliznom izborniku.

4. Na sljedećem ekranu od vas će se tražiti da skenirate QR kôd. Dodirnite U redu. Shvaćate i koristite stražnju kameru svog iPhonea za skeniranje QR koda prikazanog na zaslonu vašeg Maca.

5. Jednom kada QR-kod skenira vaš iPhone ili Android Phone, odmah ćete vidjeti kako se sve vaše WhatsApp poruke nalaze na zaslonu vašeg Maca.

Kao što je gore spomenuto, u osnovi ćete vidjeti veliku verziju ekrana za cijeli WhatsApp račun i moći ćete slati i primati WhatsApp poruke, baš kao i na svom pametnom telefonu.

Kako se odjaviti na WhatsApp-u na Macu

Nakon korištenja WhatsApp-a na Macu, obavezno se odjavite iz WhatsApp-a na Macu. Samo zatvaranje kartice preglednika na Macu i dalje će biti prijavljeni na WhatsApp, omogućavajući drugima da vide vaše WhatsApp poruke.

Da biste se odjavili iz WhatsAppa na Mac-u, kliknite ikonu izbornika s 3 točke i na padajućem izborniku kliknite opciju Odjava.

Ako se zaboravite odjaviti se s WhatsApp-a na Macu, pomoću iPhone ili Android telefona možete se odjaviti iz WhatsApp-a na Macu.

1. Otvorite WhatsApp na svom iPhoneu

2. Dodirnite Postavke> WhatsApp Web / Desktop.

4. Na sljedećem zaslonu dodirnite Odjava sa veze Računala.