Ne primam neke privitke u programu Microsoft Outlook

Ako dolazna e-pošta ukazuje na privitak, ali ga u vašoj pristigloj pošti programa Outlook nema, mogla bi se dogoditi jedna od nekoliko stvari. Pošiljatelj je možda zaboravio priložiti ga, što se povremeno događa ili problem nastaje na vašem kraju - sam Outlook, vaš davatelj internetskih usluga ili mrežne postavke možda zaustavljaju dolazne privitke prije nego što stignu u vašu pristiglu poštu.

Nećeš proći

Outlook ima dva važna ograničenja kada je riječ o privitcima: vrstu datoteke i njezinu veličinu. Da bi spriječio viruse i drugi zlonamjerni softver da dođu na vaše računalo, Outlook sprječava privitke s određenim nastavcima datoteka da stignu u vašu pristiglu poštu - ponajviše one s ekstenzijama EXE, ASP ili VBS. Za razliku od datoteka kao što su JPG i DOC, ove vrste datoteka mogu promijeniti način rada vašeg računala, ponekad na štetne načine. Zaustavljanje ovih datoteka smanjuje mogućnost da ćete slučajno ili namjerno instalirati potencijalno štetni malware na vaš sustav.

Maksimalni megabajti

Što se tiče dolaznih e-adresa, veličina je bitna. Ovisno o veličini dolazne poruke, Outlook - ili čak vaš ISP ili računalna mreža - mogli bi je zaustaviti prije nego što stigne do vas. Od objave Outlook prihvaća samo e-poruke veličine do 25 MB, a to se odnosi na cijelu poruku, a ne samo na privitak. Stoga nije važno ima li dolazna e-pošta jednu, na primjer, 30 MB ili 10 3 MB. Ako u pristigloj pošti programa Outlook imate ograničenje veličine, možda nećete dobiti privitak ako se približite tom ograničenju.

Blago krivo skretanje

Ako vam nedostaju cijele e-adrese s privicima za koje znate da su poslane, moguće je da su pogrešno označene kao neželjena pošta i blokirane ili filtrirane u drugu mapu. Mnogi davatelji internetskih usluga automatski preusmjeravaju sumnjive e-adrese ili one s domena označenih na crnoj listi u mape s neželjenom poštom ili ih potpuno blokiraju prije nego što uopće dođu u vašu pristiglu poštu.

Otvori vrata

Neke postavke za dolaznu poštu možete prilagoditi na izborniku Alati u programu Outlook - kliknite "Opcije", a zatim odaberite "Sigurnost i dostava pošte" - da biste promijenili način na koji se program bavi dolaznim privitcima. Obratite se svojem davatelju internetskih usluga ili mrežnom nadzorniku kako biste razgovarali o svim ograničenjima koja možda ograničavaju vašu dolaznu poštu i redovito provjeravajte mape s neželjenom poštom, smećem i skupnim mapama kako biste bili sigurni da ništa ne zaokreće na njegovom elektroničkom putu. Provjerite nije li pošiljatelj na popisima blokiranih i zamolite ga da pošalje poruku bez priloga kako bi provjerio dolaze li njegove e-adrese pravilno. Ako je privitak prevelik ili je vrsta datoteke koju Outlook ne dopušta, prenesite je na web mjesto za dijeljenje datoteka ili je pretvorite u ZIP datoteku.