Kako uskladiti satelitsku antenu za izravnu televiziju ili mrežu za posuđe

Poravnavanje satelitske antene za Direct TV ili mrežu za jelo nije ni približno teško kao što bi vas te tvrtke navele da vjerujete. Potrebno je samo usmjeriti satelitsku antenu u pravom smjeru i pritisnuti nekoliko tipki. Ako to učinite sami, možete uštedjeti popriličan novac.

Provjerite je li satelitska antena ispravno instalirana. Trebao bi biti ravan, okrenut prema jugu, bez ikakvih struktura i drveća. Povežite satelitsku antenu u svoj dom i na svoj satelitski pretinac.

Uključite satelitski okvir Direct TV ili Dish Network. Prikazat će vam se izbornik. Odaberite "test satelitskog signala" i unesite poštanski broj. Zatim će vam satelitski okvir dati koordinate za poravnavanje vaše satelitske antene prema vašem mjestu. Svakako zapišite visinu i azimut. Oni odgovaraju vertikalnim i vodoravnim prilagodbama.

Poravnajte kotu. Pronađite vijak koji okomito učvršćuje vašu satelitsku antenu. Otpustite ga i pomaknite tanjur na nadmorsku visinu koju vam daje poštanski sandučić za poštanski broj. Pritegnite vijak dok se posuda ne pomakne okomito.

Poravnajte azimut. Ovo je bočno podešavanje. Bit će još jedan vijak koji vam omogućuje pomicanje posude vodoravno. Otpustite je i prilagodite posudu azimutu koji vam daje poštanski sandučić za poštanski broj. Pritegnite vijak dok se posuda ne pomiče vodoravno.

Vratite se unutra i testirajte jačinu satelitskog signala. Savršen signal bit će ocijenjen s 100. Nemojte se uzrujavati ako je jačina vašeg signala manja. Malo ljudi dobije jačinu signala od 100. Jačina signala od samo 60 pružit će pristojnu sliku.

Savjeti

Ako je snaga vašeg signala manja od 60, napravite male prilagodbe visine i azimuta jela kako biste vidjeli poboljšava li se. Ako to ne pomogne, možda ćete imati problema s postavljanjem posuđa. Ako jelo nije postavljeno na razinu, brojevi za podešavanje će biti isključeni. Drveće i strukture također mogu blokirati signal. Pokušajte premjestiti jelo na novo mjesto.

Upozorenja

Isključite struju dok dodirujete posuđe, tako da nećete dobiti šok. Također, budite oprezni ako ste na ljestvama ili gore na krovu. Pad pada.