Kako popraviti CD-izmjenjivač sa 6 diskova

Kao i kod bilo kojeg električnog uređaja, CD izmjenjivač sa šest diskova može doći do kvara. Ali postoje koraci koje možete poduzeti da biste to popravili.

Uklonite vijke iz jedinice tako što ćete pronaći rupe za vijke i izvaditi vijke odgovarajućim odvijačem. Spremite vijke na sigurno mjesto jer će vam opet trebati. Odvojite uređaj. Osigurajte da svi unutarnji mehanizmi ostanu na svom mjestu.

Umetnite mlaznicu limenke sa komprimiranim zrakom u tijelo igrača i prskajte zrakom dok se nakupljena prašina potpuno ne ukloni. Akumulirana prašina može uzrokovati probleme poput preskakanja CD-a.

Navlažite pamučni tampon izopropilnim alkoholom i obrišite leću CD playera. Ovo čisti leću tako da može čitati CD bez zaustavljanja ili preskakanja. Koristite nježne pritiske i pokrete kad to radite. Kao alternativnu metodu možete koristiti disk za čišćenje CD leća. Umetnite ovaj disk u uređaj i reproducirajte CD kao da reproducirate glazbeni CD. Disk za čišćenje se nekoliko puta ciklusa čisti pritom leću.

Provjerite osigurač uređaja kako biste se uvjerili da je u ispravnom stanju. Ako je filament prekinut i na staklu osigurača postoji bijeli film, to znači da je slomljen. Idite u željezarsku trgovinu, uzmite kompatibilni osigurač i zamijenite ga s pokvarenim osiguračem.

Pogledajte žice igrača. Pazite da nemaju vidljivih oštećenja i da su na pravom mjestu, čvrsti, osigurani i povezani. Pogledajte zupčanike i remenje. Podmažite zupčanike WD-40 ako se čine suhima. Ako je remen zupčanika olabavljen, vratite ga natrag na zupčanik.

Priključite CD uređaj natrag zajedno, hvatajući dijelove na mjesto. Vratite vijke pomoću odvijača. Umetnite nekoliko CD diskova u uređaj i provjerite reproduciraju li pravilno, bez preskakanja ili smrzavanja, i pogledajte hoće li se diskovi prebaciti bez problema. Ako jedinica ne reagira, možda će je trebati odnijeti u servis.

Predmeti koji će vam trebati

  • Komplet za čišćenje CD leća

  • Komprimirani zrak može

  • Pamučni štapići

  • Izopropil alkohol

  • Odvijač

  • WD-40