Kako izvesti svoje AOL e-adrese

Budući da je bio jedan od prvih glavnih davatelja internetskih usluga i davatelja usluga e-pošte, milijuni korisnika širom svijeta imaju AOL e-adresu. Ako ste se umorili od prijavljivanja na svoj AOL račun radi provjere pošte, postoji niz aplikacija za e-poštu za stolna računala koja vam omogućuju izvoz e-pošte od vašeg davatelja usluga e-pošte, poput AOL, i prikaz u samoj aplikaciji za stolne računare. Ako imate AOL račun e-pošte i želite izvesti AOL e-poštu u radnu aplikaciju e-pošte kao što je Outlook ili Thunderbird, to možete učiniti u nekoliko jednostavnih koraka.

Otvorite web preglednik računala i prijeđite na stranicu za prijavu AOL Mail. Upišite svoju adresu e-pošte i lozinku za AOL u predviđena mjesta i kliknite gumb "Prijavi se" da biste se prijavili na svoj račun AOL pošte.

Kliknite vezu "Postavke", a zatim opciju "IMAP i POP". Zapišite podatke navedene ispod zaglavlja "Podaci o postavljanju IMAP-a", uključujući vašu adresu e-pošte, IMAP korisničko ime, poslužitelj dolazne pošte, SMTP adresu odlaznog poslužitelja, SMTP korisničko ime i SMTP lozinku.

Dvaput kliknite ikonu aplikacije e-pošte za radnu površinu da biste pokrenuli aplikaciju. Kliknite gumb "Dodaj račun" u prozoru aplikacije za e-poštu da biste dodali novi račun.

U predviđena mjesta unesite podatke o postavljanju IMAP-a koje ste zapisali u koraku 2.

Slijedite upute na zaslonu za postavljanje IMAP računa. Ovaj se postupak može malo razlikovati, ovisno o aplikaciji e-pošte koju koristite, pa ako imate pitanja, pogledajte dokumentaciju za pomoć koja se isporučuje s vašim programom. Nakon završetka postupka postavljanja IMAP računa, vaše e-adrese AOL-a izvest će se na poslužitelj aplikacije e-pošte i moći će se pregledavati u aplikaciji e-pošte.