Kako preuzeti PDF datoteke na iPhone ili iPad

Za preuzimanje PDF datoteka i e-knjiga na iPhone s lakoće je lako s bilo kojeg web mjesta na Internetu, kao i za spremanje PDF privitaka e-pošte na iPhone. Dolje ćete pronaći korake za preuzimanje PDF datoteka na iPhone ili iPad.

Preuzmite PDF datoteke na iPhone ili iPad

Ova je metoda prikladna u slučaju da naiđete na PDF datoteku dok surfate Internetom koristeći zadani preglednik Safari na vašem iPhoneu. PDF datoteka mogla bi biti e-knjiga, korisnički priručnik ili recept koji web stranica nudi za besplatno preuzimanje.

Slijedite korake u nastavku za preuzimanje i spremanje PDF datoteka na iPhone putem preglednika Safari na vašem iPhoneu.

1. Otvorite preglednik Safari na svom iPhoneu i posjetite web stranicu s koje želite preuzeti Knjigu, Priručnik ili bilo koji materijal u PDF formatu.

2. Nakon što pronađete datoteku PDF, kliknite vezu za preuzimanje i time ćete otvoriti PDF datoteku u pregledniku Safari.

3. Jednom kada se otvori PDF datoteka, dodirnite ikonu Dijeljenje koja se nalazi u donjem izborniku. Ako ne možete vidjeti ikonu dijeljenja, pomaknite se prema dolje i provjerite jeste li na naslovnoj stranici PDF datoteke.

4. Na izborniku Share koji se pojavi dodirnite opciju Kopiraj u knjige da biste započeli postupak preuzimanja PDF datoteke u aplikaciju Knjige na svom iPhoneu.

5. Preuzetom PDF dokumentu moći ćete pristupiti otvaranjem aplikacije Knjige na svom iPhoneu i dodirom na kartici Knjižnica u donjem izborniku.

Napomena: Vrijeme za preuzimanje ovisit će o brzini vaše WiFi i veličini preuzete datoteke.

Spremite PDF datoteke iz privitaka e-pošte na iPhone

Nije neuobičajeno da se u jednoredne e-poruke čita "Vidi priloženi", a sve ostale informacije dostupne su u PDF datoteci u prilogu e-pošte.

Većina korisnika prolazi kroz rutinu traženja takvih poruka e-pošte svaki put kada im treba pristupiti priloženoj PDF datoteci.

Iako ovaj pristup može raditi, gubi vrijeme, a postoji i mogućnost da e-pošta zajedno s priloženom PDF datotekom bude izbrisana s vašeg iPhonea.

Dakle, bolji je pristup preuzetiAtached PDF datoteku na svoj iPhone, tako da joj možete pristupiti u bilo kojem trenutku bez prolaska kroz gomilu traženja e-pošte.

1. Otvorite adresu e-pošte koja sadrži privitak PDF datoteke na vašem iPhoneu.

2. Kucnite na priloženu PDF datoteku kako biste je otvorili na svom iPhoneu.

3. Jednom kada se PDF datoteka otvori, dodirnite ikonu Dijeljenje koja se nalazi u donjem lijevom kutu zaslona.

4. Na izborniku za dijeljenje koji se pojavi dodirnite ikonu Kopiraj u iBooks

5. PDF datoteka preuzet će se na iPhone i smještena u knjižnicu knjiga na iPhoneu.

Moći ćete pristupiti PDF datoteci koju ste preuzeli iz privitka e-pošte bilo kad otvorite aplikaciju Knjige i dodirnite karticu Biblioteka u aplikaciji Knjige.