Trebate li web kameru za pozivanje putem Skypea?

Ne morate imati web kameru za pozivanje putem Skypea. Skype, internetska usluga pozivanja i video chat, koristi web kamere za slanje video feedova drugim osobama u pozivu. Ako nemate web kameru, i dalje se možete povezati s pozivima u kojima drugi korisnici imaju web kamere i šalju video feedove - jednostavno nećete moći sami pružiti video feed uživo.

Skype glasovni pozivi

Iako je Skype poznat po video pozivima, usluga se može koristiti za upućivanje samo glasovnih poziva putem Interneta. Ljudi mogu upućivati ​​glasovne pozive bez web kamere: jedini potrebni hardver uključuje mikrofon i zvučnik. Prema Skypeu, pozivi samo za glas zahtijevaju manju propusnost od video poziva koji zahtijevaju preporučenu brzinu veze od 100 kbps. Glasovni pozivi mogu se proći sa samo 30 kbps, što uslugu čini održivom čak i putem dial-up veza.

Jednosmjerni Skype Video

Ako jedna osoba na pozivu ima web kameru, a druga osoba nema, dvoje još uvijek mogu uputiti video poziv. Međutim, osoba s web kamerom bit će jedina vidljiva u chatu: strana bez web kamere povezat će se slično kao i samo glasovni chat. Korisnici kojima je teško poslati video stream mogu se odlučiti za prelazak na samo glasovni poziv kako bi osigurali da ih drugi barem mogu čuti. Osobe s Android i iOS uređajima mogu koristiti aplikacije poput IP web kamere ili EpocCama da bi uređaj koristile kao web kameru za računalo.