Kako prenijeti Tumblr postove na drugi račun

Tumblr ne nudi funkciju za prijenos svih postova na blogu s jednog Tumblr računa na drugi, iako možete dijeliti sekundarne blogove ili ih premještati između računa. Naziv i URL vašeg bloga mogu se promijeniti, ali promjena ne uklanja sljedbenike ili komentare koje ste dali na sadržaj drugih korisnika. Prenesite svoje Tumblr postove ručno ili uslugom koja vam pomaže da premjestite stari Tumblr sadržaj na novi račun.

Sekundarni Tumblr računi

Sekundarni Tumblr blogovi mogu se dijeliti između računa, što znači da oba računa imaju pristup svim postovima na tom blogu. Da biste dodali novi Tumblr račun kao korisnika, prijavite se na svoj stari račun, kliknite naziv sekundarnog bloga, a zatim kliknite "Članovi". Dodijelite svoj novi blog članom; morate se prijaviti na novi blog Tumblr da biste prihvatili pozivnicu. Jednom kada je račun aktivan kao član bloga, upotrijebite stari Tumblr račun da biste ponovo ušli u područje "Članovi" i promovirali novi račun u administratora. Nakon što novi Tumblr račun dobije puni pristup, možete ukloniti stari Tumblr račun s bloga, ako tako odlučite.

Ponovno prijavljivanje postova

Ako prijeđete na početak vašeg starog Tumblr bloga, možete ponovno objavljivati ​​postove redoslijedom kojim ste ih prvotno prenijeli. Čini se da novi postovi neće izvorno prenijeti vaš novi račun i prikazivat će lajkove i komentare koje su ljudi ostavili na sadržaju od objavljivanja. Imate mogućnost da ostavite novi komentar na sve postove koje reblog; ako želite voditi stare sljedbenike na svoj novi blog, objavljivanje komentara poput "Kopiranje ovog s mog starog Tumblr računa" može im pomoći da pronađu vaš novi račun.

Kopiranje sadržaja

Slike i tekst mogu se kopirati s originalnih Tumblr postova i spremiti na tvrdi disk ili međuspremnik računala. Kada sakupite sve postove koje želite prenijeti, stvorite nove postove na Tumblru i kopirajte sadržaj na svoj novi blog. Kliknite ikonu zupčanika na novom postu koji stvarate da biste postavili datum posta; ovo možete koristiti da bi vaši postovi izgledali kao da su preneseni istog dana kad su preneseni na vaš izvorni Tumblr blog.

Ako ovo, onda ono

Jedan od brzih načina za premještanje starih Tumblr postova s ​​jednog računa na drugi jest upotreba usluge koja se naziva IFTTT (veza u Resursima). Na njemu stvorite pravila pomoću okidača: prvi okidač za prijenos posta Tumblr trebao bi biti lajkanje javnog posta; sekundarni okidač trebao bi biti stvaranje novog posta određene vrste. Budući da IFTTT može raditi samo jednu vrstu posta, bilo da se radi o tekstu, zvuku, videu ili nekim post-type Tumblr, najučinkovitiji način upotrebe IFTTT-a za brzi prijenos postova je postavljanje pravila s jednom vrstom posta, a zatim kao svi postovi na vašem starom blogu koji su takve vrste. Zatim možete ukloniti to pravilo i stvoriti novo s drugom vrstom posta.