Kako promijeniti isključivanje temperature u BIOS-u na Asusu P6T

Asus P6T je matična ploča LGA 1366 utičnice koja podržava Intel Core i7 procesore. Postavljanje sustava (BIOS) na ovoj Asusovoj matičnoj ploči uključuje zaštitu od pregrijavanja. Automatski se isključuje računalo ako temperatura procesora prijeđe određeno ograničenje. Takva se situacija može, na primjer, dogoditi ako ventilatori za hlađenje ne rade pravilno na vašem računalu ili je CPU znatno overclockana. Upotrijebite izbornik "Hardware Monitor" u BIOS-u za promjenu temperature isključivanja.

Ponovo pokrenite računalo koje sadrži matičnu ploču Asus M4A78T-E.

Pritisnite tipku "Delete" za ulazak u BIOS kad vidite poruku "Pritisnite DEL za ulazak u Setup".

Pomoću lijeve i desne tipke sa strelicama na tipkovnici odaberite izbornik "Napajanje" u BIOS-u, a zatim pritisnite "Enter".

Pomoću tipki sa strelicama gore i dolje na tipkovnici odaberite opciju "Hardware Monitor" i pritisnite "Enter".

Odaberite opciju "Zaštita od pregrijavanja TEMP" i pritisnite "Enter".

S popisa odaberite željenu vrijednost temperature i pritisnite "Enter". Imajte na umu da su dostupne temperature u rasponu od 50 do 90 Celzijevih stupnjeva.

Pritisnite "F10" na tipkovnici da biste spremili promjene u BIOS-u.

Savjeti

Ako overklokirate svoje računalo, možda ćete trebati postaviti ograničenje temperature pregrijavanja blizu najveće dopuštene vrijednosti za CPU kako biste spriječili nepotrebno isključivanje sustava. Na primjer, ako je maksimalna dopuštena temperatura vašeg CPU-a 75 Celzijevih stupnjeva, odaberite temperaturu isključivanja u BIOS-u do 70 stupnjeva.