Kako doći do e-maila u određenim Gmail mapama

Možete postaviti mape s filtrima na svom Gmail računu da biste e-poštu izravno slali određenim mapama, umjesto da odlazite u Inbox vašeg Gmail računa. Ako vam ovo zvuči zanimljivo, ispod ćete koraka pronaći adrese e-pošte izravno u određenim Gmail mapama.

Nabavite e-poštu u određenim mapama usluge Gmail

Zadana postavka Gmaila dizajnirana je za isporuku svih poruka e-pošte u mapu Primljeno, omogućavajući korisnicima da pronađu svu dolaznu poštu na jednoj lokaciji. To stvarno uspije u slučaju da dnevno dobijete ograničenu ili razumnu količinu e-poruka.

Međutim, neki ljudi svakodnevno dobivaju stotine poruka e-pošte i završe veći dio dana prolazeći putem e-maila u svom Inboxu.

Jedan dobar način ostajanja na vrhu e-pošte je odvajanje važnih poruka e-pošte od redovnih tako što ćete stvoriti posebne mape za važne poruke e-pošte.

Sljedeći je korak postavljanje filtara / pravila kako bi se e-poruke podudarale s određenim kriterijima izravno u posebne mape.

Na primjer, u svom Gmail računu možete stvoriti mapu nazvanu "Priznanice" i zatim stvoriti filtre da biste sve svoje Skype i ostale račune izravno poslali u mapu primanja na svom Gmail računu.

Slično tome, možete stvoriti više mapa i filtara kako biste spriječili da se važne e-poruke ne miješaju s mnoštvom drugih nevažnih ili redovnih poruka e-pošte u mapi Primljeno.

Stvaranje novih mapa u Gmailu

Kao što je gore spomenuto, prvi korak u primanju e-pošte izravno određenim mapama na Gmailu je stvaranje novih mapa ili oznaka na vašem Gmail računu kako biste smjestili e-poštu koja odgovara određenom kriteriju.

U ovom slučaju ćemo stvoriti mapu nazvanu "Receipts" (s primitka) za slanje svih poruka e-pošte iz Skypea izravno u ovu mapu.

1. Prvo se prijavite na svoj Gmail račun unosom Gmail ID-a i lozinke.

2. Nakon što ste prijavljeni na Gmail, kliknite vezu Više u izborniku na lijevoj bočnoj traci (Pogledajte sliku dolje)

3. U proširenom bočnom izborniku kliknite na opciju Stvori novu oznaku

4. Na sljedećem zaslonu unesite naziv nove oznake (mapa) i kliknite gumb Stvori.

5. Slično tome, možete stvoriti druge mape za izravno primanje određene vrste ili kategorije e-poruka.

Stvorite filtre u Gmailu

Nakon stvaranja mapa za primanje određene vrste e-poruka, sljedeći je korak izrada filtara dizajniranih za usmjeravanje određene vrste e-poruka u određene mape. U ovom slučaju, stvorit ćemo filtar za usmjeravanje svih poruka e-pošte iz Skypea u mapu Receipts.

1. Kliknite ikonu postavki Gmail koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona, ​​a zatim na padajućem izborniku kliknite opciju Postavke (Pogledajte sliku dolje)

2. Na zaslonu postavki kliknite vezu Filtri i blokirane adrese (pogledajte sliku dolje).

3. Na sljedećem zaslonu kliknite na Kreiraj novu mogućnost filtra (Pogledajte sliku dolje)

4. Na zaslonu Novi filtar upišite ime pošiljatelja u polje "Od" i upišite svoju Gmail adresu u polje "Za". Nakon toga, kliknite na Create Filter pomoću ove veze za pretraživanje koja se nalazi u donjem desnom kutu (vidi sliku dolje)

5. Na sljedećem zaslonu odaberite Preskoči mapu Primljeno, primijeni oznaku, a zatim klikni na Izaberi oznaku. S padajućeg izbornika odaberite mapu koju želite koristiti za e-poštu koja odgovara ovom filtru. U ovom ćemo slučaju odabrati mapu Receipts (Poslaničke mape) za postavljanje svih poruka e-pošte iz Skypea.

6. Nakon odabira oznake ili mape odaberite opciju "Također primijenite filtre na odgovarajuće poruke", a zatim kliknite gumb Stvori filtar (vidi sliku gore).

Jednom kada se stvori ovaj filtar, sve se e-poruke koje odgovaraju kriterijima (tj. E-poruke sa Skypea na vašu Gmail adresu) dostavljaju izravno u mapu primitka koju ste stvorili da biste postavili sve e-poruke iz Skypea.

Slično tome, možete stvoriti više filtera za usmjeravanje poruka e-pošte koja sadrže potvrde koje će se izravno isporučiti u mapu primanja na vašem Gmail računu.