Zašto iPod sam zastaje?

Slušate pjesmu na iPodu iPod classic, shuffle, nano ili touch kada glazba iznenada prestane. Izvadite iPod iz džepa i primijetite da je reprodukcija zaustavljena, a da mu niste to naredili. Postoje četiri moguća uzroka tome, a svi oni imaju veze s priključkom za slušalice.

Automatsko zaustavljanje priključka za slušalice

IPod je programiran da automatski zaustavi kad se konektor izvadi, otkači ili ispadne iz priključka za slušalice. Pritiskom na gumb "reprodukcija / pauza" - sa ili bez ponovnog umetanja priključka u iPod - nastavit će se reprodukcija.

Neprikladan priključak

Slušalice koje se isporučuju s novim iPodom imaju standardni 3,5-milimetarski TRS priključak (vrh, prsten, rukav) koji odgovara 3,5-milimetarskom stereo priključku za slušalice na iPodu. Ako priključak ne stane pravilno, funkcija automatske pauze mogla bi se pokrenuti bez potrebe. Kada koristite slušalice treće strane, provjerite odgovaraju li specifikacije za iPod.

Prljavi priključak za slušalice

Prljavi priključak ili priključak za slušalice mogu pokrenuti funkciju automatske pauze. Očistite dizalicu pamučnom krpom, pri čemu je većina pamuka uklonjena sa štapića i navlažena u alkoholu za trljanje. Očistite konektor na sličan način.

Nošeni Jack

Uobičajeno trošenje ponekad odbaci priključak za slušalice na iPodu zbog poravnanja. Ako je vaš iPod u garanciji, kontaktirajte Apple i zatražite zamjenu. Ne pokušavajte rastaviti iPod i lemiti rješenje; to će poništiti jamstvo. Pogledajte Resurse za više informacija o zamjeni dotrajalog iPoda.