Zašto u slušalicama čujem vlastiti glas?

Kada igrate internetsku igru ​​u zabavi ili čavrljate s prijateljem na mreži, slušanje vlastitog glasa u slušalicama odvlači pažnju. Jednom kada riješite problem, čut ćete zvuk filma, pjesme ili igre koju igrate - i glasove svih prijatelja s kojima razgovarate - bez ometanja vlastitog odskočnog glasa. Sluh vlastitog glasa može predstavljati problem s perifernom opremom, ali također može proizaći iz vašeg računala.

Glasnoća mikrofona

Pristupite zvuku s upravljačke ploče u svim aplikacijama i odaberite mikrofon. Windows 8 pomoći će vam da automatski riješite problem s uređajem s tog područja, što može odmah riješiti problem. Također možete prilagoditi glasnoću - ako je glasnoća previsoka, zvuk se može odskočiti u slušalicama. Onemogućite i omogućite mikrofon iz izbornika Zvuk; ponekad će jednostavno resetiranje uređaja pomoći u rješavanju problema.

Ostale veze

Kad ste slušalicama povezani s drugim ljudima, ponekad sluh vašeg glasa ne predstavlja problem sa slušalicama ili mikrofonom. Ako osoba u vašoj stranci ima zvučnik koji pušta zvuk preko televizora ili računala, možda ćete čuti odjeke svog glasa u chatu koji se čuje kroz njezine zvučnike. Osoba čiji je mikrofon loše postavljen i koji čuje zvukove sa svojih slušalica također može reemitirati vaš glas reproducirajući ga kroz vaše zvučnike.

Otkazivanje buke

Ako ne želite nikakvu ambijentalnu buku, uključujući vlastiti glas, pogledajte slušalice dizajnirane za uklanjanje šuma. Ponekad se zvuk vašeg govora u mikrofon jednostavno odbije u ušima, bez da vas pokupi. Slušalice za uklanjanje buke blokirat će većinu buke oko vas - uključujući jačinu zvuka vašeg glasa - i omogućit će vam da se usredotočite na zvuk koji vam se reproducira u ušima.

Rješavanje problema

Da biste bili sigurni da vaša oprema nije problem, pokušajte izvršiti ažuriranje upravljačkih programa na slušalicama, mikrofonu i programu za chat koji upotrebljavate ako ga upotrebljavate. Trebali biste i sve isključiti, provjerite jesu li veze čiste i priključite ih natrag. Ako su začepljene prašinom, poprskajte ih komprimiranim zrakom. Jedan od načina da provjerite radi li se o slušalicama ili računalu jest priključiti slušalice na drugo računalo i provjeriti nastavlja li problem. Ako se to ne dogodi, usredotočite se na ažuriranje računala i podešavanje glasnoće. Ako se dogodi, usredotočite se na ažuriranje slušalica i čišćenje veza.