Koja je razlika između Payoneer-a i PayPal-a?

PayPal i Payoneer nude mrežne financijske usluge koje vam omogućuju izvršavanje i primanje uplata. Razlikuju se u strukturi naknada i načinu interakcije s drugim računima. Dvije se usluge razlikuju i po tome kako ih možete koristiti za kupnju, kao i prema međunarodnoj dostupnosti.

PayPal

PayPal je internetski financijski račun koji možete povezati s tradicionalnim računom banke ili kreditne kartice. Novac možete prenositi između PayPala i drugih računa u oba smjera. Također možete odabrati korištenje ostalih računa, poput kreditne kartice, prilikom plaćanja putem PayPala.

Payoneer

Payoneer je također internetski financijski račun, ali dolazi s vlastitom fizičkom karticom, koja je debitna kartica kojom upravlja MasterCard. Ovu karticu možete koristiti za plaćanje putem vašeg stanja na Payoneeru, a također možete podizati novac s bankomata, također s vašeg stanja na Payoneeru.

Mobilne aplikacije

PayPal nudi aplikaciju za pametne telefone za iPhone, Android i Windows Phone uređaje, omogućavajući vam plaćanje u odabranim trgovinama bez potrebe za gotovinom. Aplikacija generira crtični kôd koji osoblje trgovine može skenirati, a zatim prenosi novac s vašeg PayPala ili povezanog bankovnog računa u trgovinu. Payoneer ne nudi mobilnu aplikaciju.

Naknade

Payoneer prvenstveno naplaćuje naknade za učitavanje, što znači naknadu kada prenosite novac s bankovnog računa na svoj Payoneer saldo. Od veljače 2013. to je 1 posto prenesenog iznosa s tekućeg ili štednog računa i 3,75 posto prenesenog iznosa s kreditne kartice. PayPal ima složeniju strukturu naknada. Općenito je da nema naknade za prijenos novca na vaš PayPal račun ili za kupnju. Postoji naknada za primanje novca prilikom prodaje putem PayPal-a; ovo varira, ali sastoji se od fiksnog iznosa plus postotka iznosa plaćanja. Ako izvršavate ili primate uplate u stranoj zemlji, tečaj se može prilagoditi u korist PayPala, što predstavlja drugu naknadu.

Zemlje

Nijedna tvrtka ne posluje u svakoj zemlji. U nekim zemljama jedna ili obje usluge nameću ograničenja poput ograničenja plaćanja ili produženog vremena obračuna. Ako nemate sjedište u Sjedinjenim Državama ili često obavljate ili primate uplate ljudima iz drugih zemalja ili od njih, provjerite ta ograničenja prije nego što odaberete bilo koju uslugu.